in Movies, Music, TV

14-2-2007: Biddag op Urk.

Ik heb inmiddels een A540, Nederland heeft een nieuw kabinet en Barack Obama stelt zich beschikbaar voor Amerikaanse presidents verkiezing met een heuse Web 2.0 website. U weet dus wat voor tijd het is; tijd voor een piks.nl update!

barack_obama_hand203.jpgDus, straks een zwarte man en een vrouw die gaan uitvechten wie de Democratische kandidaat wordt. En hoewel ik graag _geen_ Republikein als president wil zien, zal geen van deze 2 Democraten denk ik een kans maken. Amerika is te conservatief om voor één van beide te kiezen. Oprah (zwart én vrouw) daarentegen zou gezien haar populariteit misschien wel een kans maken en is dan ook de uitzondering die de (beide) regels bevestigd. Maar misschien is ze juist ook zo populair omdat ze zich nooit eenduidig politiek heeft uitgesproken (maar het lijkt me duidelijk dat Oprah zich op het “hellende” liberale vlak bevindt). John Edwards (u weet wel: de running mate van Kerry 04) zou misschien de beste optie voor de Democraten zijn. Maar afgezien daarvan; Barack lijkt wel een gezellige jongen.

Hoe conservatief is Amerika dan; dit wordt maar weer eens duidelijk uit “This Film is Not Yet Rated”. Bureaucratie ten top. Aardige film om te kijken al was het alleen maar om wat goeie filmtips te krijgen.

Over filmtips gesproken. Een van de meest fascinerende documentaires die ik ooit gezien heb.

The Triumph of the Nerds: the Rise of Accidental Empires. Een documentaire over de opkomst van Apple en Microsoft eind jaren 70.

Briljant materiaal!

Stel je eens voor dat je in dat zaaltje zit waar de eerste pc, of spreadsheet gepresenteerd wordt. History in the making. Het transcript staat overigens gewoon online. Xerox is trouwens de reden dat u NU op dit moment een muis in uw hand heeft en naar een scherm staart met verschillende vensters. Na deze docu is de film “Pirates of Silicon Valley” ook heel leuk om te bekijken. Dit is de verfilming (dus met acteurs) van deze docu.triump_nerds3.jpg

gates_2012.jpg

Beide ronden het verhaal af in 95/96. Dus net na de vaststelling van complete wereldheerschappij door Microsoft met Windows 95 en ten tijde van de teloorgang van Apple en nog voor de grote internet hype. Dat er iets zit aan te komen is ook zeker te merken in interviews met Gates. Deze documentaire zou met gemak een vervolg kunnen krijgen met als onderwerp de afgelopen 10 jaar met de opkomst van internet en de rol van de PC daarin. Google, Ebay en Amazon zijn de Apple en Microsoft van onze tijd. Klein begonnen en binnen en korte tijd marktleider van een _nieuwe_ miljardenmarkt. Empires.

Nog even wat opvallende links:

 • Het telefoonbook van New Orleans voor en na Katrina; dit is de ware impact van de orkaan geweest.
 • Aardig flashfilmpje over de geschiedenis van het Midden-Oosten. Mieren zijn we, zeg ik u.
 • BBC serie: Planet under pressure. Over de dooi in Siberie die een vicieuze cirkel in het Global Warming proces veroorzaakt. Zie de stream.
 • Voor een RSS leecher als mijzelf is dit een interessante ontwikkeling.
 • Boer die bij een weekje bij Iraans gezin gaat wonen. Hilarisch, herkenbaar en triest tegelijk.
 • Check Nowitski vs. Boykins
 • Google Maps in de zgn. “hybrid” mode is echt fantastisch! Snap eigelijk niet waar Google Earth nog voor nodig is; want Maps doet precies hetzelfde zonder een programma te installeren. Het scrollen en zoomen is echt goed gedaan.
 • Nieuwe versie van JAlbum is uit. Het beste fotoalbum programma voor websites dat ik ken! Dit is wat piks.nl ook gebruikt. Versie 7 heeft een nieuwe interface en ondersteunt nu ook virtuele albums. Super handig; want je kan dus per map 1 directory gebruiken voor je album en hieruit bepaalde fotos ‘excluden’. Je hoeft dus geen 2 aparte plekken/mappen meer op je schijf te hebben als je (zoals ik) bepaalde fotos uit een map niet wil gebruiken voor je album.

Wat kijken we nog meer:

 • The Office (US versie). Het derde seizoen van deze Amerikaanse versie van één van 3 geniaalste series ooit (er zijn er 3) is volop bezig. Nog steeds zeer grappig en leuk om te zien hoe de verhaal lijn zich ontwikkelt. Steve Carell is grappig (maar kan ook serieus zijn getuige zijn SAG voor zijn rol in Little Miss Sunshine). Maar Dwight steelt natuurlijk de show. Amerika is niet het enige land met een eigen Office. O die Duitse versie moet ik echt zien. Kom er net achter dat Carell en Colbert (natuurlijk beide bij de Daily Show begonnen) de stemmen deden van The Ambiguously Gay Duo! Wat is de wereld ook klein. “Good job, Gary!”
 • Scrubs seizoen 6. Na een tijdje stilte is de serie terug. Het is wel aardig (“Slagathor!“) maar de scherpte lijkt er af. Het truukje is compleet.
 • Er komt een nieuw seizoen van Rescue Me. Ben benieuwd.
 • Ik begrijp dat er nog steeds mensen zijn die “Thank You for Smoking” niet hebben gezien. Kijken.

Wat luisteren we dan:

Waar wachten we op:

270px-The-killers-members-w-logo.jpg

Het sneeuwt in Oostenrijk! Dus een mooie gelegenheid om die A540 eens te testen in de sneeuw 😉 (en zo die piks afdeling te updaten).