in Dagelijks, Travels

Dag 20 Sea Life Park en Makapuu Beach 🐬🐧🌊

Met lijn 23 naar Sea Life Park. Een kleinschalig Dolfinarium. Met dit verschil dat het water direct uit de oceaan — er naast — gepompt wordt. Alles was er: haaien, schildpadden, penguins, zeeleeuwen, zelfs een enkele monniksrob (een zwaar bedreigde diersoort) maar natuurlijk vooral dolfijnen.

Het is een klein en daardoor toegankelijk park, zo kun je heel dicht bij de dolfijnen komen. Maar het was eigenlijk natuurlijk veel te, maar dan ook echt veel te heet om rond te lopen. Dus het was er niet druk. Zelfs de giftshop was dicht, wat ik bijzonder vond. Maar ik denk dat dit ook komt omdat er simpelweg geen personeel is. Dat bleek al bij binnenkomst: “we’re hiring!”.

Delen van de film 50 First Dates zijn trouwens in dit park opgenomen.

Na de Sea World docu staan dit soort parken (en dierentuinen in het algemeen) onder druk, waar het gaat om dierenwelzijn. Maar ik maakte me vandaag meer zorgen over het personeel. Zo ongelukkig als die uit hun ogen keken wanneer ze niet in functie waren. Met als klapper de zeer professionele dolfijntrainster die echt een perfect verhaal over de dolfijnen hield maar waar ik mijn aandacht maar moeilijk kon bijhouden omdat ze grote gaten in haar sokken had. Toegegeven, op Hawaii maakt een gaatje meer of minder in je sok niet echt uit. Misschien was het zelfs wel extra verkoelend (maar waarom dan helemaal geen sokken?). In ieder geval, als je elke dag een paar honderd mensen toespreekt: trek een paar nette sokken aan.

Het park is van mening dat ze veel aan onderzoek doen en met die kennis veel doen voor de dieren in het wild. Hun dieren worden extreem goed verzorgd, zo stellen ze. Het zijn — volgens hun — juist de dolfijnspotters (met een bootje de zee op, dolfijnen kijken) die de wilde dolfijnen schade en stress toebrengen aan hun leef, jacht en parings patronen. Dus je moet niet met zo’n bootje meegaan, stellen ze.

Daarna strand. Makapuu beach. HΓ©t bodyboard strand, wat we dus uitvoerig gedaan hebben. Fantastisch strand.

Daarna de Waikiki boulevard op en eten bij Denny ’s want: Beyond burgers. En er was zelfs broccoli te krijgen (Mary-Anne haar fave).

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie