in Lowlands, Music

Lowlands 08: the Kooks en Gogol Bordello

Commencing countdown, engines on! De een na laatste post voor Lowlands. De laatste post zal vrijdag nacht automatisch om 00:00 geplaatst worden. Automatisch; aangezien ik zelf vanaf morgen al in Biddinghuizen hoop te zitten. Dus vlug in deze post nog even 2 bands behandelen.
De eerste zijn the Kooks. Noem ze poppy, teenband, sell-outs of wat je wil. En dan heb je waarschijnlijk nog gelijk ook. Maar ze kwamen al vaker hier voorbij op piks.nl zoals je hier kunt lezen. En inmiddels is het tweede album een feit. En dat is aardig. Maar de reden dat ik ze wil zien is dat ene nummer van 2 jaar geleden. U weet wel, met dat rollende riffje en geen refrein. Inmiddels is dat nummer ingemetseld met een bepaalde periode van toen; waarbij het draaien van zo’n nummer altijd herinneringen oproept. Dus bij deze Naive.

En voordat de laatste Lowlands post geplaatst gaat worden wou ik u alvast enigszins voorbereiden op wat komen gaat in de laatste post. Namelijk met Gogol Bordello. In 2006 maakten ze LL al onveilig met hun letale mix van accordeon/polka/gypsy/punk muziek. Dit jaar is het hopelijk niet anders. Start wearing purple!

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie