in Movies, Music

Mr. Pink: “I don’t tip”

Zo dat was dus Bob Dylan in de post hieronder, voor wie dat nog niet doorhad. Soms is dat gewoon even nodig.

Nu dan maar weer een reguliere update. Eerst even over dat nieuwe ding dat tegenwoordig in mijn broek zit en dan nog even over het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb (en sowieso een van mijn favo boeken overall).

De HTC Wizard aka de i-mate K-JAM/Qtek 9100/MDA Vario/M3000 (in mijn geval de MDA Vario) huist dus tegenwoordig in mijn broekzak. Het is een PocketPC met Windows Mobile 5 waar je dus ook mee kan bellen. Het is een bijna volmaakt stukje techniek. Het is opvallend dat ik na een paar dagen al volledig gewend was en niet meer zonder wil. Het voldoet precies aan mijn verwachtingen en alles zit er op en eraan en er valt van alles aan te passen om het ding nog bruikbaarder te maken. En nee het is geen 2MP camera, het is geen WM6 en er zit geen GPS op. Voor die functionaliteit moet je z’n grote broer hebben; die sinds vandeweek een nog grotere broer heeft. Maar het heeft wel een touchscreen, QWERTY toetsenbord, 1.3MP, Wi-Fi, en een LAMPJE! Hij is handzaam en voelt dus niet te groot of te klein aan. En dat voor een redelijke prijs (het losse broertje kost iets van 650 euro). Voor wie nog niet overtuigd is even wat plaatjes:

MDAHTC Wizard

Verder moet ik even iets kwijt over het volgende boek. The Tipping Point van Malcolm Gladwell. Het boek, dat al uit 2000 is, probeert de complexe materie van het ontstaan van een epidemie op een begrijpelijke manier uit te leggen. Het staat dan ook vol met interessante voorbeelden en onderzoeken. Bijvoorbeeld verklaart het de populariteit van Sesamstreet, de opkomst van AIDS, het succes en de ondergang van Airwalk, de bedrijfsstrategie van Gore-Tex, de zelfmoord epidemie in Micronesië, ondergang van criminaliteit in New York en waarom tieners roken. Zomaar een paar voorbeelden van trends uit het boek; die zich allemaal kenmerken door een zgn. “Tipping Point” een bepaald punt vanaf waar de verandering/acceptatie/succes/groei exponentieel is. Gladwell verklaard met behulp van deze voorbeelden het fenomeen “Tipping Point” en laat daarbij zien hoe mensen in elkaar zitten en hoe de wereld in elkaar zit. Dat was voor mij het interessants. Het was voor mij een eye-opener en het las als een spannend boek (tenminste dat vermoed ik aangezien ik nooit geen spannende boeken lees). Ik heb na het lezen van dit boek een andere kijk op de wereld gekregen. Ik kan het daarom dan ook iedereen aan raden. Ik heb mijn exemplaar bij ABC opgepikt voor nog geen 9 euro! Ik begrijp dat er ook een Nederlandse vertaling is die heet “Het beslissende moment”. Ik raad natuurlijk de originele versie aan. Mijn kopie mag je ook lenen-lezen. Maar dan sta je op de lijst ik heb deze net 5 minuten uit maar nu al uitgeleend aan iemand die mij in return weer een nieuwe leestip heeft gegeven: Jpod. Ik ben benieuwd! Gladwell heeft ook nog een nieuw boek: Blink. Dat ik nu natuurlijk ook moet lezen. Uit dit soort van ‘genre’ zijn wel meer boeken; volgens mij is Freakonomics ook wel een aardige. Genoeg leesvoer dus.

Ow hier moet je dus naar zoeken bij je boekhandel:

The Tipping Point

Nog even wat filmpjes:
SuperBad:

De Bob Dylan film (BD wordt in deze scene gespeeld door Cate Blanchett; een vrouw!):

De film aller films?:

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie