in Movies, Music, Piks, TV

Piks XI.

The name is enel. pikspuntenel.

Net als de make-over van de nieuwe, ruigere James Bond hebben de piks ook een nieuwe indeling gekregen. Dit moet het makkelijker maken om de nieuwste fotos snel te vinden (alles staat op datum) en het is makkelijker voor mij om ze te beheren. Ben nog steeds allerlei fotos aan het uitzoeken; dus het kan zijn dat de piks zo tussendoor geupdate worden. Hou het in de gaten zou ik zeggen.

Om deze post niet te kort te maken hier nog even een aantal dingetjes die de aandacht trokken de afgelopen tijd:

iPhone
  • Apple iPhone. Zeg maar gerust de nieuwe iPod. Toevallig kan je er ook mee bellen, maar dit apparaatje zal waarschijnlijk alle aandacht van Apple krijgen de komende tijd. Ziet er natuurlijk leuk uit maar ‘alles kan altijd beter’©: het heeft (nog) geen navigatie (GPS hardware) daar waar navigatie nu juist een van de belangrijkste selling points is van multifunctionele telefoons. En de 2.0 Megapixel camera is nu al achterhaald, aangezien 3.2 ook nu al te krijgen is. En 4/8GB is echt te weinig voor een serieuze MP3 speler (zeker voor dat geld). En de niet verwijderbare batterij doet het veel korter als je van een state-of-the-art telefoon mag verwachten. Maar nou is dat soort functionaliteit nooit echt belangrijk geweest voor Apple; kijk maar naar het succes van de iPod (zie docu). Ook niet de beste MP3 speler op de markt; maar wel de meest verkochte. Ik ben wel benieuwd hoe dit apparaatje in de markt gezet gaat worden (telefoon/MP3 speler/camera?); ik verwacht dan ook nog wel technische verbeteringen die de bedoeling van dit apparaat beter definieren. En ik ben wel heel benieuwd hoe dat “revolutionaire” multi-touch werkt. Al met al toch knap hoe Apple toch weer een hype weet te creeeren terwijl er een maand geleden al, zonder al te veel bombari, een vergelijkbaar product werd gelanceeerd waar je niemand over hoorde. Eigelijk ben ik pas tevreden als de iPhone dit allemaal zou kunnen (kijken!).
  • The Rifles – Peace & Quiet. Alsof we 10 jaar terug in de tijd gaan. Lekker ouderwetse 90s gitaar muziek zoals alleen een paar Engelse ‘geezers’ dat kunnen. Deze single is al uit 2005. Maar het album “No Love Lost” is van vorig jaar. Ik weet niet of er een link is; maar “No Love Lost” is natuurlijk een nummer van Joy Division.
  • The Big Fat Quiz of the Year 2006. Allervermakelijkste quiz zoals ze dat alleen in Engeland kunnen (ja, de Lamas is ook een slechte kopie). Russell Brand en Noel Fielding stelen de show. Totaal 11 afleveringen; staan allemaal op YouTube. Als je na het kijken nou denkt, gekke kerel die Russell Brand kijk dan ook eens zijn show: Shame. Veel shame heeft ie echter niet: “Russell was sacked by MTV after turning up to work dressed as Osama Bin Laden – the day after the 9/11 attacks.”

    En tot slot nog een schitterend plaatje over de geschiedenis van religie en een grappig lijstje met slechtste lyrics en wat is liefde volgens 4 – 8 jarigen (eerlijker kan niet).

    Laat een reactie achter

    Reactie