in Dagelijks

Jack Bourke

Link

Dit is Jack Bourke. Jij kent Jack waarschijnlijk niet en dat neem ik je niet kwalijk. Ik ken Jack ook eigenlijk niet zo goed.

Jack heeft inmiddels een degelijke corporate job. Ik heb bijna dezelfde stropdas als Jack. Ik heb alleen niet zulke lange haren. De haren van Jack zijn een kleine verwijzing naar zijn verleden.

Jack was namelijk zanger van City Calm Down. Een Australische band. Het nummer Blood van City Calm Down kwam ooit op m’n pad. En het werd dat jaar een van mijn meest gedraaide nummers, en nog steeds komt ie vaak voorbij. Er zit een gebottelde urgentie in dit nummer zoals je zelden hoort. Het is echt, het leeft. En Jack meent het.

City Calm Down maakte platen die goede kritieken kregen en ze toerden, en kwamen zelfs ook een keer in Nederland meen ik. En toen was de koek op. Goeie muziek, maar geen hits, en niet genoeg mogelijkheden om te blijven toeren of nieuwe platen te maken.

En dan stopt de droom.

Ze deden alles goed. Dus het had ook zomaar anders kunnen lopen voor Jack, het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen. Er zijn honderden, zo niet duizenden Jacks. Ik denk vaak aan Jack. En zijn stropdas.

Laat een reactie achter

Reactie