in Dagelijks, Music

Boek van Bono

Bono heeft een nieuw boek. Het schijnen memoires te zijn, voor de rest weet ik er nog weinig van, maar ik ga dit boek natuurlijk aanschaffen.

Want: Bono.

U weet wel, de zanger van de meest commerciƫle band op aarde. De band van het grote gebaar. De band van de dure concertkaartjes. De band met wereldverbeteraars die miljardair zijn. De band van de dubieuze belastingconstructies.

Ik weet het allemaal. Maar, het is Bono.

Als ik aan Bono denk, denk ik aan die oerkracht uit de jaren tachtig. De frontman die alles op het podium liet. De frontman die oprecht geloofde dat je de wereld kon veranderen met drie akkoorden. Een frontman die zei waar het op stond, ook tegen zijn eigen publiek. Iemand die het echt meende. Een Mensch.

Maar je hoeft mij niet te geloven, kijk deze twee minuten — uit een live opname van 8 November 1987. De dag dat er 11 mensen om het leven kwamen bij de Remembrance Day Bombing in Enniskillen.

Het nummer is Sunday Bloody Sunday. Natuurlijk.

Bron

Geef een reactie

Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Gerelateerde content per tag