in Dagelijks, Travels

Dag 14 Moro Rock, Vandenberg Village, Santa Barbara, Ventura

Na een ontbijt met veel lol, vervolgen we de Highway 1 naar Moro Rock. Dit is een enorme rots die uit het niets uit het water gekomen lijkt te zijn vlak voor het plekje Moro Bay.

Overigens hebben ze hier ook een vissers monument. Waar het Urker monument wat melancholischer en statiger aandoet, is dit een vrij eigentijds beeld.

De kinderen vonden de eekhoorns die tussen de rotsen leven spannender dan de Rock, natuurlijk. Daarna door naar een speciaal plekje.

Vandenberg Village. Uitleg overbodig. Om er te komen moet je van de hoofdweg af en kom je in wat ik het echte America noem. Met 0 toeristen, want die hebben hier niets te zoeken. Het is het Amerika waar de vrouwelijke pompbediende je “hon” noemt. Dan weet je dat je niet meer in de stad bent. Overigens leerde ik van de local die onze foto maakte dat Vandenberg Village een bekende raket lanceer basis is en sinds een paar jaar de legerbasis voor de nieuwbakken Space Force (no joke). Alle straten hebben ook heelal of hemellichaam gerelateerde namen. Zo vonden we een mooi welkomsbordje op de hoek van Apollo en Constellation street. Er schijnt ook een Space Force visitorcenter te zijn, maar daar hadden we jammergenoeg geen tijd voor.

Want we moesten door naar Santa Barbara. Wie kent de soapserie nog van vroeger? SB is bekend omdat dit het duurste stukje Amerika is per vierkante meter (duurder dan Manhattan). We gingen picknicken op een prachtig klein strandje (nummer 1 activiteit op Yelp). Genieten. Ik raakte aan de praat met een local die klaagde over de inflatie en benzineprijs, en vroeg of dat bij ons ook zo was.

Hij tipte dat we de werf nog moesten bezoeken, dus dat deden we. Bijzondere ervaring om met je auto op een houten werf te rijden.

Daarna door naar Ventura. Nog even in het hotel zwembad. En daarna Ventura strand bekijken. En door naar de In N Out burger. Als vegetariër heb ik daar niet veel te zoeken, maar ik had er zoveel over gehoord. Ik moest er een keer kijken. En dit was wat aparts. Deze fastfood keten bestaat alleen in Californië. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan maar niet op een kitscherige manier. Maar op de manier: wat goed is moet goed blijven. Het menu is doodsimpel en de kwaliteit schijnt uitmuntend te zijn. Wat als eerste opviel is dat het er ENORM DRUK was. Binnen en buiten zat het vol, en de drive-thru bestond uit een dubbele rij. Ik ben nog nooit in zo’n drukke zaak geweest. Maar de bediening, allemaal in het wit, met klassiek kenmerkend hoedje, was tiptop en snel.

Het letterlijke geheim van In N Out is dat er een secret menu is. Dit moet je weten. En iedereen leek dat te weten (behalve wij). En wanneer je dit weet, dan hoor je er bij. Dat maakt het misschien ook een incrowd ding. Zo wist ik dus dat ik de secret animal style fries moest bestellen (wat iedereen daar deed). Delicious! En je rietje staat als een heipaal in je milkshake (slechts 3 smaken mogelijk). Wat een zaak.

Laat een reactie achter

Reactie