in Dagelijks, Travels

Dag 16 Hawaii

Gister begon deel twee van onze reis. Het is het deel dat wij onze vakantie noemen. Gisterochtend checkten we uit bij de La Quinta Inn (aanrader qua ontbijt), bezochten nog even kort een shopping mall en brachten daarna de huurauto terug.

Fun fact: we reden deze vakantie 3022 kilometer. En als ik het goed heb uitgerekend reed onze Toyota RAV4 toch wel 1 op 16. Niet slecht.

Daarna met de Alamo shuttle naar Terminal 7 op LAX voor vlucht UA1170. Naar Honolulu. De meest bekende stad op het eiland Oahu (het eiland waar o.a. Obama geboren is).

Na de vlucht van vijf en half uur pakten we lijn 20 van The Bus (de naam van de stadsbus) naar Waikiki. Waikiki is het meest toeristische deel van Honolulu, en waar ons hotel staat. Vanaf het vliegveld naar het hotel leek Honolulu vooral op elke Amerikaanse grote stad die we tot nu toe gezien hebben. Nog even snel een rondje lopen, maar met drie uur tijdsverschil gingen we vroeg op bed. Vandaag bij daglicht Honolulu — en strand — verkennen.

Een paar dingen vielen gister al wel op. Maar ik zal die bewaren voor morgen.

Ik blijf het miraculeus vinden dat ik vanaf een vulkaaneiland midden in de Stille Oceaan redelijk goed internet heb waarmee ik deze blog typ. En dat we met de Airolo e-Sim gewoon kunnen facetimen met mensen in Nederland, letterlijk de andere kant van de wereld. Alle nullen en eentjes van dit eiland zullen uiteindelijk via een paar draadjes naar het vasteland moeten — 5,5 uur vliegen verderop. Yay, voor glasvezel.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie