in Dagelijks, Travels

Dag 6 Legoland

Dag 6 kan ik — zoals beloofd — kort over zijn. We waren de hele dag in Legoland California!

Dat is de korte versie. Scroll gerust door naar de fotos ?

Hier volgen wat observaties. Er zijn tien Legoparken op de wereld maar ik denk dat het nergens warmer is dan in California. Daarom is er IN dit park ook nog een apart waterpark, waar we ook kaartjes voor hadden. En waar we op het heetst van de dag dankbaar een paar uur gebruik van hebben gemaakt.

Legoland is een zeer keurig opgezet park met allerlei attracties die je al honderd keer hebt gezien in andere pretparken, alleen deze zijn nu allemaal natuurlijk …. in het Lego thema. En dat is net wat leuker! Dus achtbanen, treintjes, ronddraaiende zitbakjes, heen-en-weer slingerende piratenschepen etc. etc. Je kent het wel.

De leukste attractie vond ik zelf de onderzeeboot, waar je door het raampje (dat net onder water ligt) echte haaien en roggen en andere vissen voorbij ziet zwemmen terwijl je ondertussen ‘schatten’ moet zoeken (door op een display die aan te tikken).

Naast de attracties heeft Legoland meerdere punten waar je dingen kan bouwen (autos, bootjes etc.) zeg maar echt lego-en. En waarvoor je buttons kan verzamelen. Ook in het waterpark waren mogelijkheden om zelf Lego dingen te bouwen (een bootje bijvoorbeeld). Met je blote voeten over schroeiend asfalt lopen is al een enerverende sensatie, maar als er ook overal nog Legoblokjes liggen om met je blote voeten op te stappen; dat maakt het extra speciaal!

En er zijn natuurlijk veel winkels waar je Lego kan kopen. Een heel klein minpuntje vond ik dat de Mini-Fig store echt heel beperkte opties had. De Lego winkel in Utrecht heeft meer mogelijkheden. Dat had ik niet verwacht. (maar toch hebben we er een half dozijn poppetjes gekocht samen met set 21165).
De grootste winkel op het park had alle Legosets die je zou verwachten maar ook veel niet. Zo was er geen enkele Jurassic World Lego set te krijgen, wat ik apart vind. Ook waren er geen attracties van deze populaire Lego (toch wel een favorite bij ons thuis), dit zal ongetwijfeld met rechten te maken hebben. Lego Ninjago is één van de meest populaire interactieve attracties en er werd nóg een heel groot Ninjago ding gebouwd (dat nu nog niet open was).

Kaartjes voor zo’n park zijn overigens vrij prijzig (tip: zoek promo acties, zoals Kids-Go-Free waarbij je alleen voor de volwassene betaald), maar het is niet dat je alleen betaalt voor het merk Lego. Ik denk dat je vooral betaalt voor het personeel. In het Waterpark bijvoorbeeld staat om de 10 meter een lifeguard (voor water waar onze jongste zelfs gewoon kon staan). Het zal wel iets met aansprakelijkheid te maken hebben. Er lopen werkelijk honderden mensen personeel. Allemaal zijn ze even vriendelijk, behulpzaam en professioneel (soms een beetje té zelf, als of je ze kan vervangen door robots, elke vraag, elke reactie is geoefend en ingestudeerd lijkt het).

Als ik zeg dat de kinderen nu nog slapen, terwijl ik dit typ dan is het wel duidelijk dat ze een topdag hebben gehad. Maar ik ook. Wie houdt er nou niet van Lego!

Zo zou ik uren in Lego miniland kunnen rondkijken. Maar ergens verstopt in het park ligt een gebouwtje waar wordt uitgelegd hoe Lego wordt gemaakt. Hier liep natuurlijk geen hond, maar precies dit vond ik machtig interessant. Om eens zo’n mal of Lego machine in het echt te zien (die stond daar werkend opgesteld). Want uiteindelijk is ALLES in dat park terug te herleiden tot die machines. Zonder die machines geen Lego. De kracht van Lego is natuurlijk niet alleen het (backwards compatible) bouwsysteem maar ook de efficiënte en kwalitatief hoogwaardige productie van deze blokjes.

Legoland ligt in aan de kust in Carlsbad een paar uur onder LA, en hierna zijn we naar het noorden (weer door LA) gereden. Een flinke rit van ruim 4 uur en wij zijn nu aanbeland in Tulare.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie