in Dagelijks

De Lezer des Vaderlands

Ik wil iedereen die dit leest even wijzen op de zelfverklaarde Lezer des Vaderland: Jörgen Apperloo.

In een artikel in de Trouw beschrijft hij hoe hij het afgelopen jaar alle Nederlandse boeken uit de Bestseller 60 las. Ik doe het hem niet na.

Hij vindt wat van die boeken in de lijst (en van die lijst zelf).

Lees ook daarom het artikel.

Het meest interessant uit dit artikel is deze observatie:

Al vanaf 2014 bespreek ik op mijn blog boeken die ik de moeite waard vind”, zegt hij. “Maar mijn video’s maakten weinig los, ik miste het gevoel van impact. Toen dacht ik: laat ik het eens omdraaien. Als ik eerst de aandacht naar me toe trek met boeken die ik normaal níet zou lezen, kan ik de mensen daarna misschien laten nadenken over de vraag welke boeken wél de moeite waard zijn. En het werkt. Ik krijg nu veel meer reacties.

Iets om over na te denken.

Laat een reactie achter

Reactie