in Dagelijks

Het Independent Publisher thema

Deze site draait op WordPress. Dat is bekend. Ik hou van WordPress.

Maar niemand ziet of merkt dat ik WordPress gebruik . Wat mensen vooral zien is het thema dat ik gebruik.

En dat is het Independent Publisher thema. Een thema waar ik bijna net zo veel van hou als WordPress.

A beautiful reader-focused WordPress theme, for you.

Raam Dev (ontwikkelaar van Independent Publisher)

Ik vind het een bijna perfect thema: ideaal voor een blog.

Ik vond het dus ook niet gek dat Raam Dev, de ontwikkelaar ervan (en ja, dat lijkt zijn echte naam te zijn!) tegenwoordig bij Automattic werkt; het bedrijf achter WordPress. En dat WordPress nu dus ook het Independent Publisher thema ietwat aangepast en zelf aanbiedt op hun hosted omgeving.

Het ultieme bewijs van de kracht van dit thema.

Klein nadeeltje is dat Raam hierdoor weinig tijd lijkt te hebben om wat bugjes op te lossen, van de laatste 5 bugs zijn er 4 door mij aangedragen. En die staan nog steeds open.

En natuurlijk heb ik zelf ook diverse aanpassingen aan het thema gemaakt, kleuren, fontjes, plaatjes, plugins, breedte en meer om het naar mijn smaak te maken. Zoals je je huis ook naar je smaak inricht en wat nooit af is, zo is je online huis dat ook.

Wat leuk is, is dat ik een lijstje bijhoudt van sites die ik tegenkom op internet die dit thema OOK gebruiken. Er zullen er vast meer zijn, maar deze 29 ken ik nu.

En wat me heel veel plezier geeft, is dat ik dus dit weekend iets leerde over de man die de term blog heeft bedacht — Peter Merholz (ik schreef al eens over hem!).

Peter Merholz heeft natuurlijk zelf ook een blog. En dan mag jij nu twee keer raden welk thema hij gebruikt?

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie