in Dagelijks

Het OPEN web

[Het volgende plaatste ik een Telegramgroep waar badinerend werd gedaan over WordPress. Gelukkig kreeg ik veel bijval. En later bedacht ik me dat mijn reactie feitelijk een blogpost was, dus bij deze verbatim mijn reactie. Meta: als je veel blogt worden je chat/forum reacties blijkbaar vanzelf mini-blogs.]

Ik wil nog even zeggen dat ik ook #team WordPress ben (al sinds 2005), en dan vooral vanwege Matt Mullenweg. WordPress is misschien niet uniek, of het meest sexy stukje software, maar Matt W. is wat mij betreft één van de redders en voorvechters van het échte OPEN internet (o.a. dankzij WordPress en alle andere diensten die Automattic faciliteert).

Tegenover al die monopolisten, billionaires of hippe web3 figuren ben ik blij dat iemand als Matt er is om ons er steeds aan te herinneren wat het web kan zijn. En Matt W. zegt altijd echt hele zinnige en interessante dingen, ik heb laatst uit één podcast, negen blogposts gehaald allemaal op basis van voorbeelden/ideeën die Matt aandroeg. Voor de mensen die de HIBT episode ook naar meer vonden smaken kan ik ook de volgende podcasts aanraden:

Laat een reactie achter

Reactie