in Dagelijks, Movies

Ik zag een Duin in Lelystad

Dit waren de laatste vijf films die ik in de bioscoop zag:

Space Jam A New Legacy 24-7-2021
Tenet 4-9-2020 
1917 15-02-2020 
Star Wars: The Rise of Skywalker 23-12-2019 
Joker 26-10-2019 

Ik ben in heel 2022 dus niet één keer in de bioscoop geweest en in 2021 slechts één keer (met de kinderen, die overigens vaker dan ik in de bios komen). Het was dus al even geleden.

Ik trek alleen mijn schoenen aan als ik denk dat het het waard is. En ja, Oppenheimer — de grote winnaar van vannacht — zou zeker ook in die categorie kunnen vallen, maar daar ben ik simpelweg nog niet aan toe gekomen.

En toen was er Dune.

Dune

Hoewel het me is gelukt om Part One niet te kijken, trok toch alles wat ik hoorde over Dune me wel. Zo kan Timothée Chalamet niet echt stuk natuurlijk na Beautiful Boy (heel mooi). En Arrival van regisseur Denis Villeneuve heb ik de afgelopen jaren meerdere keren gezien, en hoe langer ik over die film nadenk hoe beter die wordt.

En ook misschien omdat het Oscarweekend was, maar ik had dus wel weer zin in een bioscoopavond.

We gingen naar Lelystad, dat was nieuw. Deze bioscoop bestaat pas sinds augustus 2022 en zal waarschijnlijk — voor de beperkte keren dat ik naar de film ga — ipv Zwolle of Almere de goto bioscoop gaan worden.

Twee uur en drie kwartier is een lange zit en ja het was goed, en de traagheid beviel me, maar ik kon mijn vinger er toch niet goed op krijgen. Wat was hier nou anders? Totdat ik in mijn RSS feed mijn favoriete filmblogger zijn take las.

Lees hier zijn site:

Ik kijk zelf dus niet veel films, maar vind het HEERLIJK om zijn puntige reviews te lezen

Of zijn twee LetterBoxd reviews van Dune: Part Two.

Hij zegt veel slimme en zinnige dingen waarom Dune: Part Two zo goed is.

In zijn blog citeert hij weer een andere reviewer en precies deze quote is waardoor het kwartje bij mij viel.

But look what’s happening now. Audiences are connecting with these human, vulnerable faces, while superheroes have grown self-absorbed and detached. ‘Dune’ is leading with its humanity, while superheroes are having a hard time holding on to theirs.”

FranchiseRE

Noem het een reactie op Marvel moeheid.

En verderop mijmert hij over of we nu meer van dit soort films gaan zien:

Even if, inspired by “Dune,” studios suddenly start greenlighting a series of pensive, complex, people-centered science fiction epics, how do you replicate the once-in-a-generation talent of Denis Villeneuve? Still, we can always hope for better movies because once in a while, as with this one, we actually get them.

Het is dus niet gezegd dat dit gaat gebeuren, maar als dit gebeurt, dan trek ik wat vaker mijn schoenen aan.

Deze trailer heb ik pas nu net bekeken

Laat een reactie achter

Reactie

  • Gerelateerde content per tag