in Dagelijks

Kip 🐣

Wist u dat de meeste moderne scharrelkippen vrijwel elke dag een ei leggen?

Elke dag. Want zo hebben wij mensen die beesten gefokt.

Een goeie vervolgvraag op dit gegeven zou zijn; maar wanneer begint een kip dan met het maken van een nieuw ei? Nou niet pas nadat ie er net één gelegd heeft. Dan zou ie daar maar 24 uur voor hebben.

De truc is de volgende: kippen zijn ten alle tijde bezig eieren te produceren. Als je een kip zou openmaken vind je er 4 of 5 eieren in verschillende fases van ontwikkeling. En wanneer een kip dus een ei legt, zit er een ander — bijna klaar — ei vlak achter.

Waarom vertel ik dit? Ik schrijf blogs en om een tipje van de sluier op te lichten, ik begin meestal niet met niets. Ik verzamel continue ideeën en ga daar af en toe doorheen of schaaf er wat aan en als het zover is, dan kies ik er één om te leggen.

Overigens werken de meest efficiënte processen ook op deze manier.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

Webmentions

  • 101+1 - Jan van den Berg

    […] hier heb ik al eens over geschreven, maar; er zijn nog een paar observaties te […]

    • Gerelateerde content per tag