in Movies, Music, TV

Linke linker links

Aan de linkerkant van deze pagina een post met een hoop links die nog eens link zijn ook; kortom even een linkdump om wat invulling aan het blog te geven.

Wat viel mij op de laatste tijd en waar doet u goed aan om te gaan kijken of luisteren.

Films:

 • Idiocracy. Film van Mike Judge: je-weet-wel die van B&B, King of the Hill en Office Space. Op het eerste oog lijkt het gewoon een flauwe film (en nog een slechte ook) maar het is eigelijk natuurlijk een grote aanklacht tegen de ‘ignorance’ die hand over hand aan de overkant (dat rijmt) van de plas lijkt toe te nemen. Via.
 • Half Nelson. Veel in de prijzen gevallen de laatste tijd; Oscars en toestanden. Eindelijk tijd gevonden om deze film te kijken (al half jaar op mijn schijf aanwezig); ik was er niet zo heel happig op omdat ik verwachte dat het een ’trage’ film zou zijn. Niets van dat alles: meesterlijk acteerwerk van vooral die Ryan Gosling. (niet te geloven dat dat datzelfde irritant ventje uit Breaker High is). Bijzonder camerawerk; de hele film is bijna een grote close-up. Het verhaal is aandoenlijk en grensvervagend. Aanrader. Misschien wordt het tijd dat ik Munich, Babel en Good Night and Good Luck ook maar eens moet kijken….
half-nelson.jpg
 • B13. Geschikt Frans actie filmpje. Verhaal is niks maar de actie is leuk gedaan. Mmm Franse films, ik moet deze ook nog steeds kijken.
 • Verder lijkt 300 me zeker de moeite waard en hoop ik dat Will Ferrel weer eens grappig is in Blades of Glory. En als je nu nog steeds aan het lezen bent en een echte filmliefhebber bent dan ben je ook wel even zoet met deze post van Kevin Smith over zijn 10 beste films van 2006. Uh? Zo te zien is meneer Smith fan van the Smiths.
300_movie_hq06.jpg

Muziek:

 • Nick Cave. Wie kent em niet? Ben me momenteel wat in zijn oeuvre aan het verdiepen. Heb al wat juweeltjes ontdekt: Halleluja en I Let Love In.
 • Amy Winehouse. Haar muziek interesseerd me niet zo. Maar afgaand op dit plaatje van “nu en eerst” lijkt het me dat zij een probleem heeft en dat het misschien toch wel tijd wordt voor “rehab”.
winehouse270706_228x310.jpg.jpg
 • U weet het misschien niet, maar er is praktisch 1 drumloopje verantwoordelijk voor een hele industrie.
 • Dat die industrie inmiddels een parodie van zichzelf is wordt hier pijnlijk duidelijk.
 • Fantastische (1) verzameling (2) van ‘vergeten’ US bands uit de jaren 90. De meeste namen ken ik nog uit mijn tijd als MTV junkie (toen het nog de moeite was om junk te zijn).
 • Deze had ik eerder moeten posten. Dit is het verhaal achter het Bob Dylan; “Judas!” incident. U ongetwijfeld allen welbekend.
dyanBarryFeinstein372.jpg

Overig:

 • De MS boys doneren voor _elk_ MSN gesprek een deel van de advertentie opbrengsten naar een goed doel. Dat mag ook genoemd worden.
 • Ja, Nazis zijn echt simpel.
 • En racisten in het algemeen zijn gewoon vaag.
 • Ruby On Rails. Voor de computernerds onder u. Ik had het het hier in 2005 (uiteraard ๐Ÿ˜‰ ) al over maar momenteel is RoR echt aan het exploderen. Iedereen die webservices programmeerd, moet dit filmpje maar eens kijken.
 • Nikon D40x. Nieuw cameraatje; het instap model D40 maar nu _met_ de sensor van D80.

Ik wacht op een nieuwe versie van JAlbum voordat ik de nieuwe piks er op zet (echt aardige knakkers; ze doen gewoon wat je vraagt). Maar wees gerust ze komen echt! En hopelijk kan ik vanavond ook wat mooie plaatjes van de Killers schieten!

Deze site (piks.nl dus), kwam ik achter, ziet er erg crappy uit in IE7. Ik weet niet of dat in IE6 ook zo is, maar doe jezelf een plezier en gebruik gewoon Firefox.

 1. Munich en Good Night and Good Luck gezien, was echt zonde van mijn tijd………….

Reacties niet toegestaan.