in Dagelijks, Travels

London dag 3: traditie en wetenschap

We zagen de changing the guard vanaf vier verschillende plekken. Het waren de ultieme plekken om het allemaal eens goed te bekijken. We stonden steeds vooraan en vlak voor onze neus gebeurde het. Door een beetje geluk en met een beetje plannen kun je alle verschillende onderdelen van dit eeuwenoude spektakel prima zien. Het helpt trouwens ook als je twee meter (of langer) bent en altijd alles goed kan zien. Maar ga niet bij het Victoria Memorial staan want dan zie je denk ik weinig.

Maar de changing the guard, dus. Het is een heel ding, echt. Doedelzakken, toeters en paarden, de hele mikmak. Je kent het wel.

Het was fan-tas-tisch weer. Dus we zijn daarna Hyde Park in getrokken voor wat rust en verkoeling. Hier lagen al urenlang drommen mensen in de rij voor het Billy Joel die gisteravond in Hyde park was (en vanavond Bruce). Zij liever dan ik met die hitte.

Daarna door naar het Science Museum. Wat echt een heel leuk en goed museum is, voor alle leeftijden. Van space travel tot computers (en alles er tussen in). Beide zijn onderwerpen waar ik van hou. Maar ik zal jullie te veel vervelen met fotos van de lunar lander, Altair 8800, de Xerox Alto, de Google servers op kurkbord (die ik ook al eens in het CHM zag) of de muis van Engelbert. Maar weet dat ik die heb.

Overigens was er een hele sectie die ging over het Covid vaccin. Alles wat je over virussen of vaccins wil weten kon je daar leren, maar wat me het meeste daarvan aansprak waren de laptop en een notitieboek van respectievelijk een vaccin-deskundige en de leider van de GGD van Engeland (met de taak een nationaal vaccinatieprogramma op te tuigen). Het is recente geschiedenis die we allemaal hebben meegemaakt, uitgedrukt door alledaagse middelen. Mooi.

Daarna door naar Harrods. Het hoort er bij. Het is moeilijk te verklaren waarom in de stad waar Marx zijn magnum opus Das Kapital schreef, dat juist daar deze tempel van peak-capitalism staat. Of trouwens, misschien komt het juist wel daardoor. Er is geen enkele foto of video die ik kan delen die de volstrekte absurditeit en idioterie van dit gebouw en alles wat daar binnen gebeurt kan vastleggen. Zie alleen de verbazing op de gezichten van de neven in een van 100+ Harrods liften.

Daarna Leicester square. Lego Store, eten, boekenwinkels en meer. Het was een mooie dag.

Morgen nog een half dagje en dan weer met de Eurostar via Brussel naar Nederland.

London, ik raad het aan.

Laat een reactie achter

Reactie

  • Gerelateerde content per tag