in Dagelijks

Paradijsvogel logo

In de categorie pet-peeves, ga ik iets delen met jullie wat me al een tijdje bezig houdt. En waar ik me elke keer weer over verbaas.

Ik heb het over het logo, of beter gezegd: de schrijfwijze van het logo van ‘Auto BAArssen’. Een lokale autohandel / garage.

Foto van Google Maps

Je hoeft geen typograaf te zijn om te zien dat hier iets niet klopt. Voor wie het toch niet ziet (hoe dan?): de twee A-letters in ‘BAArssen’ zijn met hoofdletters gespeld. Maar dan net weer niet de hoofdletter waar het eerste woord ‘Auto’ mee begint. Ze zijn een slagje kleiner, maar beslist: hoofdletters.

Wanneer ik er langs rij moet ik altijd even kijken. En ik zie het vaak op nummerbord frames van autos die geleverd zijn door deze garage. En dat zijn er behoorlijk wat.

Het doet fout aan. En mijn vraag is: hoe kan dit?

Wat is hier gebeurd? Is dit een eigenaar of het ‘zoontje van’ die zelfstandig is gaan fotosjoppen ipv een professioneel bedrijf het logo heeft laten ontwerpen. Hebben ze de verkeerde A aangeklikt op de licht letterbak website? Of heeft het een betekenis die ik niet kan zien of begrijp. Zijn er drie eigenaren wiens naam allemaal met een A beginnen? En triple-A, of wel AAA, is de Amerikaanse ANWB, maar daar kan het toch niet mee te maken hebben?

Of zouden de eigenaar het gewoon zelf niet zien en dit volstrekt normaal vinden? Of, en dit kan ook, moet ik gewoon niet zo moeilijk doen, en dit aannemen als een unieke, kleurrijke verschijning, een paradijsvogel onder de bedrijfslogo’s.

Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb, maar die wel elke keer boven komen borrelen.

Er is natuurlijk een manier om deze vragen op te lossen.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie