in Music, Piks

Piks XXVII: a moment, a love, a dream, a laugh

Hoewel het nieuwe decennium pas volgend jaar officieel begint, was het feest er gister niet minder om. Terwijl ik dit stukje type zijn de piks inmiddels aan het uploaden om dit te bewijzen. Samen met nog wat andere piks van 2009 vind u die natuurlijk op de bekende plek.

Net als alle andere blogs kan ik natuurlijk deze gelegenheid aangrijpen om een lijst te presenteren. Een lijst van beste films/boeken/albums van het afgelopen jaar of beter nog, van het decennium. Of een lijst met alle verzamelde wijsheden van het afgelopen jaar of, ook hier;  het afgelopen decennium. Maar dat doe ik maar niet. Enerzijds omdat vaste lezers van het blog vast wel wat van die lijstjes in kunnen vullen en anderzijds omdat lijstjes maken zo 2009 is en weinig zin heeft.

Dat soort conclusies kom je toe als je bedenkt dat het gisteren alweer 10 geleden dat we op deze, op dat moment, 17 jaar oude plaat dansten. Ik weet het nog goed maar 10 jaar is dan toch lange tijd, waarin veel is gebeurd. Daar kom je ook achter als je je oude floppys toch maar eens gaat overzetten. Je komt dan dingen tegen en dat kan confronterend werken; over hoe snel tijd lijkt te gaan en hoe snel dingen kunnen veranderen en hoe snel je je kan aanpassen.

Alleen al het afgelopen jaar is voor mij persoonlijk veel in gebeurd. En dit laatste decennium helemaal.  Het is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, ervaringen en momenten waar je deelnemer van mag zijn. Het draagt allemaal bij aan je ontwikkeling en het vormt je, maar de kern blijft gelijk. Het kopje waarin ik zit kan soms een ander kleur of vorm of handvat hebben maar wat er in zit is hetzelfde en dat zal ook zo blijven.

Terugkijken op vergane tijden en momenten kan goed zijn maar niet om daar in te willen blijven. In het moment leven, deelnemen aan die momenten en juist vooruit kijken is belangrijker dan te lang terug kijken. Dat is mijn conclusie en advies die ik u nu wil meegeven.  Wees u er van bewust dat u niet kunt veranderen wie u bent. U kunt alleen kiezen met wie u zich omringt en welke momenten u beleeft met die mensen met wie u zich omringt. Geniet van de aaneenschakeling van momenten, laat u verassen en soms meeslepen, en wees niet alleen een toeschouwer maar ook een deelnemer.

Zoals u gewend bent eindig ik posts altijd met een video-tje. Nou kan ik natuurlijk de ultieme nieuwjaarsdag plaat hier neer zetten. Maar die is zo ultiem dat dat altijd kan. Ik realiseer me nu net dat ik de onderstaande plaat vanochtend om 6.00 uur hoorde en wel om de reden om deze nu met u te delen. Zie de lyrics.
Laat een reactie achter

Reactie