in Dagelijks

Red een bar met een huppeldepup cocktail

Omdat ik basketball wilde kijken zapte ik recent langs ik een TV programma, dat volgens de informatiebalk Rescue Bar heette. Een programma zoals zovelen, waarin een blijkbaar noodlijdende bar gered gaat worden door een expert. Ik zag er letterlijk minder dan 3 seconden van, zover reikte mijn interesse en ik was op zoek naar basketball.

Maar die 3 seconden waren genoeg voor deze blogpost. Ik zag namelijk een meneer die heel serieus aan twee wijdogige mensen vertelde dat een cocktail — die hij voor hun neus aan het inschenken was — de huppeldepup cocktail heette (geen idee meer wat de echte naam was, het was iets dat spannend klonk). Hij zei het het op een gewichtige manier en keek zijn toehoorders streng aan terwijl hij het glas volschonk. En, hij zei het alsof deze cocktail de bar ging redden.

Toen ik verder zapte dacht ik; zo werkt het natuurlijk altijd.

Niet dat ik denk dat die huppeldepup cocktail die bar gaat redden. Niet alleen in ieder geval. Wat die cocktail wel gaat doen is het volgende:

  1. Het geeft de barkeeper een verhaal om te vertellen. En mensen willen een verhaal.
  2. Het geeft de barkeeper zelfvertrouwen, ze weten wat ze doen, ze verstaan hun vak, ze kunnen iets. En mensen (klanten) voelen dat, daar hebben ze geld over.

Dat is hoe je van een noodlijdende bar misschien iets kan maken: versta je vak en vertel een verhaal.

En dat geldt niet alleen noodlijdende barren.

Laat een reactie achter

Reactie