in Dagelijks

Schrijven is vergeten

Door schrijven van blogs en columns ben ik gaan geloven dat er zoiets bestaat als het van je af schrijven. Want wanneer ik ergens over heb geschreven, lijk ik het ook te vergeten. Of anders gezegd: door ergens over te schrijven, maak ik ruimte in mijn hoofd voor nieuwe dingen.

De volgende ervaring zal voor sommige mensen misschien een verrassing zijn.

Ik heb al meerdere keren meegemaakt dat iemand tegen mij — in het echt — begint over een recente blog of een column, en dan moet ik echt even schakelen: waar heeft die persoon het over?

Ze maken dan een grappige opmerking of referentie die je direct zou snappen als je die blog of column net hebt gelezen. Meestal zijn mensen verbaasd dat ik hun niet direct snap. Ik denk dat mensen er vanuit gaan dat ik altijd het onderwerp van mijn laatste blog of column top-of-mind heb. Maar juist het tegendeel is waar. Want wanneer ik ergens over heb geschreven dan ben ik er vanaf en alweer bezig met het volgende.

Schrijven is de beste manier om je hoofd leeg te maken voor nieuwe ideeën.

Laat een reactie achter

Reactie