in Tech

Twitter wishlist

Twitter kan nog beter en dus leuker! Voor mijn gevoel staat Twitter al een tijdje stil, er wordt weinig nieuwe functionaliteit aan het platform toegevoegd. Sterker nog, vorig jaar heeft Twitter veel zaken juist dichtgezet die het mogelijk maakten voor derde partijen om leuke diensten bovenop Twitter te verzinnen en kwamen ze bizar genoeg met een iPad client die echt veel slechter is dan de oude client.

Ik denk dat ze zoekende zijn om als media bedrijf volwassen te worden en nu eindelijk eens met een echt business model te komen om hun toekomst op lange termijn veilig te stellen. Dit zal in 2013 moeten gebeuren.

Wat ze gaan doen weet ik niet . Maar ik weet wel dat ik zelf graag een aantal nieuwe features zou willen zien.

Daarom:  in no-particular order zaken die wat mij betreft Twitter zouden verbeteren.

Zoeken
Ik wil specifiek zoeken in mijn eigen timeline. Dus zowel in mijn eigen tweets als die van mijn following. Soms denk ik: “Waar las ik dat ook alweer?”. Even terugzoeken zou makkelijk zijn. Nu kun je alleen zoeken in heel Twitter. Dus je vindt nooit wat. Qua dataomvang heeft Twitter de potentie van een zoekgigant. Maar de dataset waarin gezocht wordt is denk ik niet interessant genoeg voor investeerders. Want ook algemeen zoeken op Twitter is een draak.

Dagboek functie
Iets herleven. Ik zou graag een datum willen intikken en dan naar die datum gaan voor mijn eigen timeline. Wat tweetten mensen ook alweer tijdens de verkiezingen, of die verloren WK wedstrijd, of toen mijn dochter geboren werd. Noem het een dagboek functie.

Favorite vs. like
Soms vind ik een tweet bijv. grappig en wil ik dat laten weten aan de bedenker. “LOL” terug tweeten zorgt voor extra onnodige ruis in timelines en is niet mijn stijl. Ik kan dan zo’n tweet starren/favoriten maar dat gebruik ik nu meer als soort bookmark systeem (dus voor tweets die ik later nog eens terug wil lezen). Er zou dus een extra duimpje systeem moeten komen of een apart bookmark systeem. Either way. Ik denk dat Twitter dan wel weer wat leuker zou worden. Er zal dan meer interactie zijn op een non-intrusive manier.

Zinnig vs. onzin
Dit is een grote uitdaging. Hoe scheid je de zinloze tweets van de zinvolle. Vooral als je veel mensen volgt is het lastig om er uit te halen wat je écht gemist hebt. Je zou op een soort top tweets (vaak ge-RT of ge-favorited) van die week of maand of jaar voor jouw timeline moeten kunnen klikken.

Circles
Het idee van Google+ Circles is briljant. Ik wil dat ook voor Twitter. Als ik met m’n horsemask op ff lekker zit te laptoppen dan hoeft niet iedereen dat te zien. Maar ik wil ook niet m’n account op slot gooien. Met circles kies ik zelf aan wie ik wat tweet.

Links niet meetellen in de 140 karakters
Waarom zou een link mee moeten tellen in de 140 karakter limiet? Een link zou een soort pointer moeten zijn die slechts 1 karakter in beslag neemt waarbij het dan niet meer uitmaakt hoeveel karakters de link (URL) is.

Just my two cents.

Maar misschien is juist de kracht van Twitter ook wel dat het zo eenvoudig mogelijk is.

Vorige week werd me nog door een 17 jarige (de doelgroep) uitgelegd waarom Instagram nou zoveel leuker is dan Twitter.

“Ja het is met fotos en je hoeft dus niet te lezen enzo”

Less is more.

Laat een reactie achter

Reactie