in Dagelijks

Volg tips deel I

Als ik goede voornemens zou maken zou één daarvan zomaar kunnen zijn om persoonlijke websites meer onder de aandacht te brengen.

Het web kan meer persoonlijke websites gebruiken.

Plekken waar individuen hun leven of interesses delen en die zo een verlengde zijn van de persoon die er achter zit. Vaak zijn het blogs, maar dat hoeft niet.

Afgelopen week ontdekte ik drie nieuwe zulke sites; die ik inmiddels in mijn RSS reader heb toegevoegd.


Simpelweg Fietsen – Dagelijkse blog
Een fietsliefhebber op sabbatical die een dagelijkse blog is begonnen op een apart hoekje van zijn primaire website. Waarom, lees je hier. Zouden meer mensen moeten doen! (Bloggen that is, maar sabbaticals misschien ook).


Rubenerd
Een Australische blogger die me gelijk aansprak vanwege het gebruik van Helvetica en de gekozen kleurstelling. Maar check vooral de Omake sectie van zijn site. Ik wil dat ook.


De Bob Dylan aantekeningen
Ik ontdekte afgelopen week de site Bob Dylan in (het) Nederland(s) omdat ik me afvroeg welk boek Dylan in zijn hand had op de cover van mijn Greatest Hits LP. Via deze site leerde ik dat het een kunstboek is met op de voorkant ‘De aanbidding der Wijzen’.

Maar ik was eigenlijk vooral stomverbaasd dat er iemand al 14 jaar lang over Dylan blogde en meer dan 5000 (!) posts heeft gemaakt (inmiddels is hij op een nieuwe site verder gegaan) én dat ik die sites dus nog niet kende.

Ik nam me daarom voor om zijn nieuwe site later deze week even beter te bekijken. En toen ik die gisteravond aanklikte zag ik op de voorpagina een link naar iets dat ik zelf heb geschreven.
Frappant noem ik het.


Er mag meer geblogd worden!

Tips? Ik hoor ze graag. Het liefst Nederlandse bloggers.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

Webmentions

  • Blog Volg Vrijdag deel III - Jan van den Berg 20 januari 2023

    […] hier deel I en deel II uit deze […]

  • Blog Volg Vrijdag deel II - Jan van den Berg 20 januari 2023

    […] Eerdere volgtips vind je hier: deel 1. […]