in Movies, Music

Walk the Line.

Vantweekend had ik de eer om tijdens een exclusieve voor-première “Walk the Line” te mogen bekijken. En wat is er nou beter dan om 2.30 ’s nachts in een goed theater een goede film over zo’n held te bekijken? Want _goed_ is Walk the Line zeker. Alhoewel het in essentie een (tumultueus) liefdesverhaal is, en Jonhny Cash zijn leven en carriere verder reiken dan in de film aan bod komt is het zeker een meesterwerkje. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dit er eentje is die u gezien moet hebben.

Opvallende feitjes over de film:
Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon zingen alles zelf. De laatste kreeg vannacht zelfs nog een prijs.
– Joaquin Phoenix heeft zich na de opnames op laten nemen voor een alcohol verslaving (te veel ingeleefd in de rol).

Walk the Line

Joaquin is sowieso een bijzonder figuur/acteur. Natuurlijk is hij de broer van River Phoenix die in 1993 in de nachtclub van Johnny Depp bezweek aan een overdosis drugs en is hij zwager van Casey Affleck (de Affleck die het wel schijnt te kunnen). Maar lees de bio van deze veganist maar eens. (Zijn moeder heet Heart, zijn broers en zussen: River, Rain, Liberty en Summer. Hoezo hippies?) .

25th Hour

Verder dient iedereen ‘New Slang’ van the Shins te downloaden/kopen en 25th Hour met Edward Norton, Philip Seymour Hoffman en Rosario Dawson te kijken (goeie film alleen de cast al. Hoffman kreeg vannacht ook een prijs maar dan voor zijn rol in Capote).
Overigens heb ik nu ook vrienden die vrienden zijn met die kerel van de redelijk succesvolle Belgische band das Pop. Wie van hun dan? Ja; geen idee. En wat is er in vredesnaam met de hype rond de Arctic Monkeys aan de hand?
O en een van mijn helden komt misschien _eindelijk_ deze kant op voor een optreden. Dus fingers crossed.

Over de site: een dezer dagen zullen de piks gefixt worden en vele 100’en nieuwe piks toegevoegd worden (Oud en Nieuw etc.). Nog even geduld dus. Ook zal de officiele piks.nl jingle onthuld worden natuurlijk produced by niemand minder dan KoelJee. Hou de site in de gaten zou ik zeggen.

Laat een reactie achter

Reactie