in Movies, Music, TV

Zindere Zen

Na verschillende bedreigingen, scheldkanonnades en smeekbedes dat ik mijn site maar weer eens moest updaten, hier dan weer eens een updatetje.
Geen fotos deze keer, nee dit keer is het gadget-time.
Sinds kort ben ik namelijk bezitter van een Zen, voluit de Creative Zen Vision:M (biatch!).

Zen Vision:M

“Hee maar Julius waarom een Zen en geen iPod?”
Goeie vraag. Om kort te zijn, alles wat de iPod kan, kan de Zen ook en meer. Dus hier een opsomming van wat de Zen _beter_ doet als de iPod en daar wou ik het bij laten.

– Beter scherm
– FM Radio
– Voice recorder
– Betere geluidskwaliteit (SNR: 97dB)
– Speelt veel meer codecs (divx/xvid/wma etc.)
– Geen iTunes nodig (kan vanuit elk willekeurig programma het ding bedienen: MediaMonkey, Windows MP, de Verkenner etc.)
– 60 euro goedkoper als de iPod

Tip voor Zen bezitters: met de USA firmware kan ie stuk harder. EU normen weerhouden de Zen ervan op full-capacity te blazen. Ik heb hem zelf al geflashed en het verschil is duidelijk hoorbaar.
Tot zover de Zen. En ja dan heb je zo’n ding dan moet je er ook wat mee. Hier dus even een paar tips voor op je Zen.

Rescue Me is nog steeds aan de gang, na een paar iets mindere afleveringen lijkt de serie zich weer te herpakken. Maw ze hebben nog niet “de Shark geJumped” (leuke uitdrukking).
Rescue Me

Clerks 2. Langverwachte sequel op de film waarvan ik altijd dacht dat er onmogelijk een kwalitatief vervolg zou kunnen komen (net als Ariel de kleine Zeemeermin: toch ook een vervolg gekregen). Clerks 1 had vroeger een redelijke indruk op mij gemaakt en heeft medebepaalt hoe ik over films denk (voornamelijk dialoog en content). Ik hield mijn hart dan ook vast toen ik lucht kreeg van een eventueel vervolg. Zeker aangezien writer/director Kevin Smiths‘ laatste project Jersey Girl was. Ten tijde van Clerks 1 was ik nog redelijk groen achter de oren, en ik vermoedde dat dat ook een van de redenen was waarom die vulgaire film er toen zo hard in hakte (snowballing anyone?). Een paar jaar en een paar 100 films later denk je niet zo snel meer geshockeerd te kunnen zijn door dialogen. Think again. Clerks 2 is fenomenaal grof. De hedendaagse cultuur wordt op de hak genomen met een grote dosis humor (van Lord of the Rings tot Transformers), niets wordt gespaard. De film is dan ook echt een product van deze tijd, en tegelijk ook graadmeter voor de grofheid die de hedendaagse mens kan weerstaan zonder onpasselijk te worden (internet, u wordt bedankt!).
Ik zou een volledige post van de film kunnen maken maar ik zal een paar steekwoorden opnoemen die je begrijpt wanneer je de film gezien hebt en die reden moeten zijn om de film te willen zien: PillowPants, Interspecies erotica, Porch Monkey, Rosario Dawson.
Clerks 2
A Cock and Bull Story. Film geregisseerd door Michael Winterbottom die ook een van mijn all-time favorites heeft gedirected “24 Hour Party People”. Ben deze film nog aan het kijken maar het is zeker een vermakelijk surrealistische iets tot nu toe. Wel de moeite waard.
Cock and Bull

NIET de moeite waard is het eveneens langverwachte “Talladega Nights: the Story of Ricky Bobby” met Will Ferrell. Will Ferrell maakte misschien wel de leukste film van 2005 met Anchorman: the Story of Ron Burgundy, maar slaat de plank volledig mis met zijn nieuwste. Ik kon er niet om lachen. De rol van Sacha Cohen of het feit dat zijn 2 zoons “Walker” en “Texas Ranger” heten veranderen hier niets aan. Jammer.

Wel leuk filmpje: Julius jr. met broer.

Nou voorruit dan, nog even wat muziek uit de oude doos die niet mag ontbreken op de Zen:
dEUS – Right as Rain
Live – Selling the Drama
Del Shannon – Runaway .22 was de kogel
Herman van Veen – De bom valt nooit

  1. Heb van het weekend het eerste deel van Clerks gezien. Ik vond het een “moeizame” film….

  2. Ben er door die film wel eindelijk achter wat “snowballing” is

Reacties niet toegestaan.