in Dagelijks

Water uit het plafond

Er ligt een plas water op het aanrecht, en het drupt vanuit het plafond. Maar hoe dan? Loopt het soms vanuit de goot buiten naar binnen? Het is winter, en het regent maar ik ga toch het dak op en hang een paar tellen later in de goot, mijn levenskeuzes aan het overdenken

Ik zie niet echt wat. Ik duw wel wat dingen aan en het lekken lijkt te stoppen. Het zint met niet helemaal, maar ik weet ook niet wat ik er nog meer aan kan doen.

Een paar maanden later we hebben een logé. Wanneer die onder de douche gaat komt het water naar beneden op het aanrecht. Op dezelfde plek. Dit kwam niet uit de goot. Maar via een omweg uit de badkamer boven.

Oops.

Niets te zien, alle kitnaden zijn goed, kraan zit goed. Het water komt ook niet helemaal precies onder de badkamer terecht, het loopt ergens langs. We laten de badkamerspecialist laten komen. Die doet een paar blikken en ziet ook niet echt wat. Maar hij adviseert wel een nieuwe badkamer: “het lek zal er wel onder zitten”.

Het zint me niet.

Toch nog echt wat beter kijken. Wanneer ik de doucheput los pak, zie ik een smalle scheur in een plastic ring die een en ander op zijn plek houdt. Misschien is dat het probleem, dat het water daar doorheen loopt? En zo onder de douchebak terecht komt en verder kruipt? En die scheur hield het net wel, net niet, de laatste maanden? Het zou kunnen.

Maar zo’n ring moet toch te vervangen zijn. En met een beetje googlen blijkt dat te kloppen.

De douche heeft sindsdien niet meer gelekt.

Soms is het makkelijker dan je denkt. Dit lijkt een nieuwe categorie op deze site te worden.

Laat een reactie achter

Reactie