in Dagelijks

Zoeken en plakken

Google heeft ooit geroepen dat hun missie is alle informatie doorzoekbaar en vindbaar te maken. Dit was bijvoorbeeld het argument toen ze in 2006 YouTube kochten: daar stonden in toenemende mate alle videos van het internet. Het paste dus in de missie van Google om YouTube te kopen.

Echter toen de zoekgigant Google Reader presenteerde bleek dat er in deze RSS reader *geen* zoekfunctie zat. Die volgde pas veel later. Opmerkelijk.

In het geval van Google was dit al een teken aan de wand dat ze nooit echt serieus waren over dit product. Dit bleek ook toen ze het later de nek om draaiden.

Een ander voorbeeld is dat het meerdere iPhone generaties duurde voordat Apple de behoorlijk basic functie van kopiëren/plakken toevoegde aan iOS. Was Apple dan ook niet serieus over de iPhone?

Nee, in het geval van Apple betekende het wat anders. Het moest namelijk perfect zijn (i.e. het moest op zijn Apple’s) en daar namen ze uitgebreid de tijd voor.

Als er dus basis functionaliteit in een product ontbreekt, dan kun je je afvragen: is dit omdat het bedrijf er niet om geeft, of omdat het perfect moet zijn?

Laat een reactie achter

Reactie