in Music

14/02/2009 00:31:30

14 Februari, 1 minuut en 30 seconden over half een ’s nachts. Ja, en? Valentijnsdag? Ja dat ook. Maar het is dan ook 1234567890 in Unix tijd.
De Unix epoch was om 1 Januari 1970; het tellen begon toen bij 0. En elke seconde hoogt dit getal op.
In de Unix-achtige besturingssystemen wordt altijd met dit getal gerekend; er wordt dus eigenlijk altijd terug gerekend naar de epoch.
Door het altijd ophogen van zo’n getal komen soms bijzondere getallen voorbij. Zo was er op 9 september 2001 te vieren dat de 1 miljard werd gepaseerd (1.000.000.000). Het is vergelijkbaar met dat gevoel wanneer uw auto kilometerteller over de ton gaat. Maar goed nu dus dit aparte getal. Volg hier waar de nerds feesten.

Maar bovenstaande verhaaltje is eigenlijk alleen maar een goed excuus om wat videootjes te plaatsen. Deze keer 3 videos: 2 van totaal onbekende bands en eentje van een band die inmiddels bij trouwe piks.nl bezoekers scherp op het vizier zou moeten staan. De eerste is van Red Cortez. Deze band gaat Morrissey supporten tijdens een aantal optredens in de US. Er is nog geen duidelijke audio van op youtube, dus ik heb deze er zelf maar even op gezet. De titel doet natuurlijk denken aan dEUS: Fell on the Floor.

En dan wat alt-country uit Canada: the Deep Dark Woods. Die heb ik ook maar even op youtube geplaatst. Deze is voor iedereen die bruiloften aan het plannen is.

En om af te sluiten Bon Iver. Deze band kwam al eerder voorbij op piks (ze staan ook op Lowlands dit jaar). En nu is er een ‘nieuwe’ EP: Bloodbank. De titeltrack hiervan is zowat het enigste nummer dat ik de laatste 2 weken heb gedraaid. En deze video is een timelapse. En dat is altijd leuk. Stap in en rij mee naar Wisconsin over een besneeuwde I-94.

Laat een reactie achter

Reactie