in Movies, Music

One year ago today…

Nou alweer een tijdje rustig hier; dus je weet hoe het gaat. Tijd voor een update!
Hier volgt weer een lijstje met linkdumps van sites die mij de laatste tijd opvielen.

Maar eerst. Het is bijna zover; Belgie 2007. Dat betekend natuurlijk weer een top 100. Van de 5 platen die ik mag aandragen wordt dit er in ieder geval een. Momenteel nummer 1 in Belgie.
De Fixkes – Kvraagetaan

Hebt u het gehoord?

er was nog gene gsm gene vtm
en niemand die a hannibal of murdock wilde zen
...
outrun in plaats van onze commodore
er waren geen cd’s geen mp3’s
alleen mor wa cassetjes

Schitterend! Dat staat dus op 1 in Belgie, en in dit er staat in Nederland op 1…..

Piks.nl huisband the Shins hebben ook een nieuwe plaat. Met daarop sowieso een bijzondere uitschieter.
The Shins – Phantom Limb

Dit is een van de meest onbegrijpelijke songteksten ooit en het ontbreken van een duidelijk couplet of refrein of standaard song structuur maken het eigelijk alleen nog maar mooier.

Deze band (en clip) mogen ook wel even vermeld worden.
Cold War Kids – Hang me up to dry

En omdat we toch bezig zijn nog eentje dan. Een klassieker.
Ryan Adams – Firecracker

Onbegrijpelijk dat er van een album als Gold slechts 364.000 stuks zijn verkocht! Maar ja, in een land waar een Idols afvaller binnen een paar weken 2.000.000 exemplaren van de grootse bagger weet te verkopen is dat misschien ook niet zo vreemd.

De Web 2.0 gekte grijpt nog steeds onverdeeld om zich heen. Facebook.com (site van een 22 jarige college drop-out) met 17 miljoen leden (!) is een van de grootste. En er wordt gesuggereerd dat hij reeds een bod van 1 miljard $ heeft afgeslagen. Voorlopig ziet Zuckerberg er dan nog wel heil in en er zijn dan ook genoeg vacatures. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onwaarschijnlijk: catered ontbijt, lunch en diner (elke dag!), was en stomerij diensten, fitness mogelijkheden etc. Het lijkt wel weer alsof we in ons in de jaren 90 bevinden! Ze doen het technisch iig beter als het Nederlandse Hyves. Dat nog altijd irritant traag is. Het is me echter nog steeds een raadsel waar een bannerloze miljoenenen kostende site als Facebook.com zijn geld aan verdiend. Wie kan mij dat vertellen (venture capitalists?)

FSU schrijft geschiedenis. Op 2 manieren. Ten eerste zijn ze de eerste school ooit die tegelijkertijd nationaal kampioen zijn met football als met basketball. En ten tweede zijn ze de eerste school ooit die met dezelfde 5 starters (bball) achter elkaar 2 NCAA D1 titels halen. Mooi, maar het zegt tegelijkertijd ook veel over de staat van college basketball. Popquiz detail. Sterspeler van het Florida team is Joakim Noah, zoon van oud-tenniser Yannick Noah die een maand geleden nog een hit had in Belgie.

In de Division II was de finale ook bijzonder. De underdog komt terug van 7 punten achterstand en 45 seconden speeltijd om alsnog te winnen. Ook mooi.

Nog meer (sport) links:

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie