in Dagelijks

Andreas Kling

Andreas Kling is een programmeur die bekend is geworden door SerenityOS, een besturingssysteem dat hij vanaf scratch aan het maken is.

Dit project is een succes te noemen: 18.000 sterren op GitHub, 35.000 commits en inmiddels is er een heel team met contributors en leeft Kling van donaties van mensen die graag zijn videos kijken.

Hij documenteert namelijk zijn voortgang op YouTube. Het maken van SerenityOS zelf is het doel, het ontdekken, het uitzoeken. Er zijn niet specifiek plannen dat SerenityOS, Linux of Windows of welk ander besturingssysteem moet — of kan — vervangen, daar gaat het niet om.

Het gaat om het proces.

SerenityOS begon namelijk nadat Kling — die voor Apple werkte en niets anders deed dan programmeren — drugsverslaafd raakte. SerenityOS was het project dat hem iets te doen moest geven na zijn rehab.

Want Andreas had gemerkt dat er anders wel heel veel uren in een dag zaten. En hoe zou hij die door kunnen komen?! Daarom bedacht hij iets waarvan hij wist dat het heel veel tijd zou kosten.

https://corecursive.com/serenity-os-with-andreas-kling/

Ik denk daar vaak aan wanneer mensen klagen dat er te weinig tijd in de dag zit. Als Andreas Kling een compleet besturingssysteem kan bouwen in zijn eentje, welk excuus heb jij dan?

Laat een reactie achter

Reactie