in Movies, Music, Piks

Camera Nu? Nee, ik kijk even.

Al een tijdje loop ik na te denken over de aanschaf van een nieuwe foto camera. Als je een website hebt die piks.nl heet dan kan een goede camera natuurlijk niet ontbreken.

Maar wat is goed? In de camera wereld loop je al gauw tegen 2 verschillende types aan. De point-and-shoot camera’s en de spiegel reflex camera’s (allebei digitaal natuurlijk). De ene is wat de meeste mensen hebben de spiegelreflex (DSLR) is al gauw iets dat meer voor profesionelere fotograaf van toepassing is. Gezien zijn functionaliteit en techniek is deze camera ook vaak een stuk duurder. In november echter werd de Nikon D40 gepresenteerd. Min of meer een instap model spiegel reflex; tegen een gunstige prijs met alle functionaliteit van een D50. Interessant? Natuurlijk!

Nikon D40 Maar wat doet dit ding, behalve er stoer uit zien, nou anders dan een compact camera om betere fotos voor je te maken?

Antwoord: niets!

Beetje stug antwoord maar dat is het resultaat van mijn bevindingen na mijn zoektocht op internet. Een website in het bijzonder wil ik daarbij tippen: kenrockwell.com. Van professionele fotograaf Ken Rockwell (duh?) die tegenwoordig leeft van de advertentie inkomsten van zijn site. Dat is niet voor niets, de site staat dan ook vol wetenswaardigheden op fotogebied. Navigatie op zijn site ontbreekt maar als je goed zoekt en klikt kun je van elk type camera wel wat informatie vinden waar je wat aan hebt! Ook staat hier de meest grondige hands-on analyse van de Nikon D40 die er op internet te vinden is. En de conclusie is inderdaad dat deze camera zijn geld waard is.
Een van de meest interessante stukjes van zijn site is deze die voor en nadelen van DSLR en P&S cameras uitlegt.
En lees hierna zijn “Which is Better: a $150 Camera or a $5,000 Camera?” en “Why Your Camera Does Not Matter” stukjes maar eens. Het heeft mij iig overtuigd dat een DSLR voor mij momenteel niet heel veel zou toevoegen: de mogelijkheid tot verschillende lensen is iets dat (nog) niet heel zwaar weegt. Het enigste waar nog over na te denken valt is de snelheid van het maken van fotos. Sport fotos maken komt dus bijvoorbeeld beter tot zijn recht met DSLR. En het allergrootste voordeel van een pocket camera is natuurlijk dat je die overal en altijd bij je kan hebben…Canon A530

Na deze keuze blijven er ongeveer nog 25.649 camera’s over om uit te kiezen (er zijn echt veel merken en soorten). Maar kenner Ken heeft een paar overtuigende reviews staan van de Casio EX-850 en de EX-750 op zijn site staan. Casio schijnt wel een aardig merk te zijn, waar je niet echt vaak wat over hoort. Maar ik denk dat ik snel kan beslissen na het lezen van de review van de Canon A530: “The Canon A530 is the best buy in photography in 2006. Stop worrying, get one of these, and go make some great photos!” Dit lijkt me inderdaad wel een goede camera. Deze camera krijgt op internet van sites als vergelijk.nl 5 sterren en op pixmania.nl krijgt de camera een gemiddelde (?!) van een 10. Deze camera heeft dan ook alle functies die je wil in een camera en dat voor een zeer schappelijk prijsje. Het enigste nadeel dat ik eigelijk zie is dat de A530 gewone AA batterijen gebruikt. Maar daar moet wel mee te werken zijn. U zult het dus merken op piks.nl!

Verder nog even wat opvallende linkjes van de afgelopen tijd:

En:

  • Ik ben al die Amerikaanse bandjes waarvan de leden eyeliner op hebben, nu al zat. En die hype moet hier nog beginnen. Ik snap het; je bent “emo” en je wilt even onfunctioneel schreeuwen. Bareuh…. Bands dus zoals My Chemical Romance, 30 seconds to Mars (van Jared Leto) , Panic! At the Disco en A Fire Inside. Maar misschien zal het hier meevallen aangezien deze bands hun succes aan MySpace hebben te danken, wat hier lang niet zo populair is als in de USA.
  • Global Warming; be alarmed!

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

  1. Het is een Canon A540 geworden! Opvolger van de A530, geinig ding met veel opties. Sluitertijd van max. 15 sec. en hoge ISO waarden. En hij past in men ‘diezuk’.