in Dagelijks, Travels

Dag 0: voorbeschouwing

Vandaag begint onze vakantie. Soort van. Het vliegtuig vertrekt pas morgenochtend vroeg — vanuit Brussel. Dit was niet het oorspronkelijke plan. Maar Schiphol is het verleerd om grote aantallen passagiers te verwerken. Dus we gaan vanmiddag met de trein naar Brussel om daar een hele korte overnachting te doen zodat we morgen direct op het vliegveld zijn.

Het eerste vliegtuig gaat naar London. Dan volgen er nog twee vluchten. En over twee weken nog een keer twee binnenlandse vluchten. En daarna nog twee vluchten om weer thuis te komen. Als alles goed gaan we dus zeven keer opstijgen en dalen.

Goed voor krap 20 ton CO2.

Totale CO2 uitstoot voor deze reis
Resultaat SolarEdge omvormer
Resultaat GroWatt omvormer

Onze twee zonnepaneelinstallaties hebben de afgelopen jaren samen ongeveer de helft aan CO2 bespaart die we nu in één vakantie gaan uitstoten ?

Maar we we gaan dan ook ver weg.

Waar we heen gaan ben ik zelf ooit één keer een week geweest. Maar dat is lang geleden. Samen zijn we er nog nooit geweest.

Een van de dingen waar ik benieuwd naar ben is wat de kinderen er van vinden. Ook omdat de tablets thuisblijven. Dat heeft praktische redenen: het scheelt bagage en dingen waar je op moet passen etc. Maar ik ben ook benieuwd wat het doet als ze een keer 3,5 week offline zijn.

Ik zal zelf wel — sporadisch — online zijn. Naast iPhone (met Airalo e-sim) gaat er een Chromebook mee, voor het hoognodige en natuurlijk de dagelijkse vakantieblogs.

Laat een reactie achter

Reactie