in Dagelijks, Travels

Dag 1 πŸš™πŸš…πŸ‡§πŸ‡ͺ

Na doeg te hebben gezegd tegen bebe, bes en kukebes gingen we met een buk vol bieten β€” van andere bes β€” met één van onze 7 zwagers naar Lelystad Centraal. Vanwaar treincoupΓ© 4045 (β€˜do not mention ze war’) ons in Amsterdam bracht. Een overvolle intercity bracht ons in Brussel, en de hotel shuttle bracht ons in het hotel.

De kinderen vonden het allemaal even prachtig. Dus wij ook.

Ondanks de drukte in de intercity raad ik de trein wel aan. Want in de trein kan je gewoon een boek lezen! En je hoeft niet op het verkeer te letten, of na te denken over de volgende afslag. En als je redelijk vroeg boekt kun je voor 61,50 met 5 personen (!) van Lelystad naar Brussel reizen. Daar is niet tegenop te rijden. Dit gaan we denk ik vaker doen.

Ons hotel ligt op 3 minuten van de vluchthaven in een typische klont met hotels die het wellicht ooit idyllische dorpje Zaventem hebben opgeslokt. Maar misschien wil ik me dat zo voorstellen. Misschien is het nooit idyllisch geweest. Er is in ieder geval weinig fraais aan. Tussen de Novotel en Crown Plaza vind je nog een paar verdwaasde huisjes van vΓ³Γ³r het vliegveld. Het voelt alsof niemand de genadeklap durft te geven om ze echt af te breken. Het meest enerverende van deze omgeving was dat we nog snel een geocache vonden tussen een paar struiken bamboe.

De werkmail teller staat op 82. Ik heb er 0 gelezen.

De wekker stond op tien over vier. Om half 4 was ik klaarwakker.

Vandaag maken we het trio Planes, Trains en Automobiles compleet.

Laat een reactie achter

Reactie