in Dagelijks, Travels

Dag 13 Route 1, Monterey, Pfeiffer Beach

We lieten San Francisco achter ons om de California State Route 1 op te gaan. We gaan de komende dagen deze iconische weg afrijden. We maakten eerst een stop in Monterey. Bekend om Fisherman’s Wharf (weer zeeleeuwen!) en Cannary Row. Die laatste is natuurlijk vooral bekend geworden door het gelijknamige boek van John Steinbeck. Uiteraard.

Daarna de Route 1 op. Wat een weg. Achter elke bocht schuilt een uniek vergezicht, de één nog mooier dan de ander. Heel bijzonder om deze route van 656 mijl tussen San Francisco en Los Angeles te kunnen rijden. Misschien dat de schoonheid over een paar dagen mijn oren uitkomt maar nu nog niet.

We maakten een stop bij Pfeiffer Beach. Dit strand heeft heel veel eigenschappen. Of die eigenschappen je bevallen laat ik aan je zelf. Maar op Pfeiffer kun je je laten zandstralen, of levensgevaarlijke rotsen en golven zonder life-guards te lijf gaan. Ook zijn er geen toiletten of douches. Maar het allermooiste is dat er geen (mobiel) bereik is. Zelfs geen FM radio.

Perfect natuurstrand dus als je daar van houdt. De 12 dollar parkeerkosten wel waard.

Daarna door naar San Simeon, met een hotel direct aan de oceaan. Prachtig.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie