in Dagelijks, Travels

Dag 3 Neige de culture

Dag 3. On y va!

‘Neige de culture’ of te wel ‘artificial snow’ of in goed Nederlands: kunstmatige sneeuw. Of in goed Urkers: nep snaijacht.

Dat het Franse woord culture verwordt tot nep in het Urkers laat ik maar even onbesproken. Maar de bordjes met ‘Neige de culture’ hangen hier overal op de piste. Want het is mooi weer, eigenlijk veel te mooi weer om te skiën. Geen verse sneeuw dus en de hele dag een brandend zonnetje. Voor de kinderen prima omstandigheden om het te leren. Voor ons iets minder, want het betekent veel dichte of slechte pistes. Maar een vrijwel verlaten piste met hangmat en mooi uitzicht heeft ook z’n charme.

In de ochtend gaan we lopend naar de les, en dat is nog best pittig met skis, dus bij de les eerst even bijkomen (zie foto). Daarna les van Laetitia (oudste 2) en Maxime (jongste). Laetitia spreekt wel wat Engels, Maxime niet.

De kinderen hebben ’s ochtends en ’s middags les en het valt op dat ze daar de enige in zijn. De meeste kinderen hebben één keer per dag les. Wat die kinderen de rest van de dag doen weet ik niet.

Na de les — waar M. een loszittende tand verloor — gingen we allemaal skiënd de berg af naar het hotel. Ging prima. Macaroni eten bij vol-pension accommodate Ri-janne. Tres bien!

Daarna met de skibus weer terug naar de piste, is maar 5 minuten maar scheelt toch een stukje zwoegen. Les van Etienne (oudste) en Jerome (jongste). De ochtend en middagleraren zijn verschillend maar wel elke dag dezelfde.

De oudste mogen de stoeltjeslift al in: de berg op. Wij skiën een beetje met ze mee en om ze heen. Leuk! Alleen R. roept de hele tijd dat hij ‘op avontuur’ wil, hij wil niet wachten op de andere kinderen in zijn klasje. Hij wil het liefst de berg af juichen, het ziet er nog niet altijd technisch strak uit, maar hij gaat wel hard. M. is zorgvuldiger in haar techniek.

Na de les: de jongste mag morgen aanhaken bij de oudste twee. Dus die heeft flink wat vordering gemaakt! Etienne verontschuldigt zich, het was hem opgevallen omdat ze twee keer les per dag hebben dat ze sneller beter worden en hij is bang dat ze zich gaan vervelen bij hem. Hij had daarom al gekeken of ze een klasje hoger kunnen, maar die zaten allemaal vol.

Ik vind het prima. Misschien later deze week.

Daarna weer samen skiën naar het hotel, het is ongelofelijk hoe snel de kinderen het oppikken, ze skiën voor mij uit. Ik ben verbaasd over hoeveel progressie ze in twee dagen hebben gemaakt. Nog twee dagen en ze gaan zich misschien echt vervelen in hun klasje. Maar dat zien wel dan wel.

Daarna aardappels schellen voor bij de boontjes. Bij vol-pension Ri-janne moet je aan het werk voor de kost!

M vertelde het verhaal van Simson en daarna deden we: Praat of Daad. Met opdrachten als proef dit of doe een kerstboom na of trek zoveel mogelijk jassen aan. Lol.

Laat een reactie achter

Reactie