in Dagelijks

De paradox van een goed boek

Ken je dit gevoel? Ik was vorige week begonnen in een nieuw boek, en het werd me al snel duidelijk dat dit een bijzonder boek was. Zo’n boek die mijn kijk op dingen totaal zou kunnen veranderen. Een boek waarvan ik iets kon leren en dingen voor altijd anders zou gaan zien. Een boek dus met de potentie om mij te veranderen. Want, wat ben ik meer dan wat ik zie?

Na een vlammende start, liet ik het boek vervolgens een paar dagen liggen.

Ik begreep dit niet. Het is een goed boek, het heeft mijn interesse, waarom pak ik het boek niet op, waarom was ik aan het uitstellen om het te lezen!?

Deze vraag leunde in mijn hoofd toen het antwoord me ineens te binnenschoot: ik had even een paar dagen nodig om afscheid te nemen van mijn oude ik.

Want ik wist onbewust; na het lezen van dit boek zou die oude ik niet meer bestaan.

Laat een reactie achter

Reactie

Webmentions

  • A Swim in a Pond in the Rain - George Saunders - Jan van den Berg

    […] tijdje terug schreef ik over de paradox van een goed boek, de aanleiding hiervoor was het boek A Swim in a Pond in the Rain van George Saunders (NL: Een duik […]