in Dagelijks

Emmertjes water dumpen in een giftig meer

Het gaat niet goed met John Green.

Hij vertelt in deze video van gister dat hij depressief is en voor ten minste één maand afstand gaat nemen van het internet.

In dezelfde video haalt hij specifiek Twitter aan, en wat dat doet met een mens. Een vriend van hem verliet Twitter. En die vriend gaf daar de volgende reden voor:

Ik dacht dat ik elke dag een emmertje schoon water meebracht naar het giftige meer dat Twitter is. En ik wist natuurlijk dat die plek structurele problemen had en dat het slecht gedrag stimuleerde als onderdeel van de architectuur. Maar ik dacht, ik neem elke dag mijn kleine emmertje schoon water mee om dat meer proberen op te ruimen. Maar uiteindelijk besefte ik dat niet het meer aan het schoonmaken was. Wat ik deed was een emmertje schoon water dumpen in een giftig meer, wat niets anders doet dan het niveau van het giftige meer verhogen terwijl ook een beetje schoon water wordt verpest.

Daniel Biss

Laat een reactie achter

Reactie

  1. Twitter is een spiraal van haat, minachting en rancune.
    Het creëert vooral woede en gekwetstheid.
    Ik ben blij dat ik mezelf daar ooit verder voor behoed heb door te stoppen.
    Verstandig dus!!!