in Dagelijks

Augustus 2023 recap

Het is vandaag 1 september. Een mooi moment om terug te kijken naar de activiteiten op mijn site in augustus.

Zoals hier is te zien, schreef ik in augustus 27 posts, artikelen of blogs (ik gebruik deze termen door elkaar heen, en dat mag jij ook doen van mij).

Meest gelezen

De best gelezen artikelen waren die over twee personen. Mensen lezen graag over mensen.

Dat dit de meest gelezen artikelen waren is niet vreemd, want ik deelde deze ook in een Telegram-groep waar een paar duizend mensen in zitten en waar het goed werd ontvangen.

Tip: als je wil dat mensen blogs lezen dan moet je die onder hun neus duwen.

Langste artikel

Op mijn andere site werd in augustus het artikel over Bram Moolenaar nog veel vaker gelezen dan alles wat ik hier in augustus schreef, bij elkaar opgeteld. Maar hier op deze site schreef ik ook een Nederlands artikel over Bram (eerder nog dan de Engelse versie):

Dit was met meer dan 1000 woorden het langste artikel van augustus, maar deze werd dus lang niet zo veel gelezen als bijvoorbeeld bovenstaande twee artikelen. Dus de les is dat ik zo’n type artikel beter direct in het Engels kan schrijven. Dat leg ik ook in dit artikel:

Persoonlijke posts

Er verschenen in augustus ook meerdere vakantieposts mèt foto’s. Deze worden altijd goed gelezen door natuurlijk vooral bekenden. Want deze deel ik dan in de app groepjes van familie en vrienden. Het zijn ook de posts die ik zelf graag nog eens mag aanklikken. Zo heeft de Amerika-reis van vorig jaar zelfs een aparte link in het menu. Als ik teruglees wat ik toen heb geschreven dan ben ik soms weer direct daar, omdat het moment van het maken van die zinnen gekoppeld is aan dat moment.

Ik leerde in augustus één, misschien wel twee nieuwe dingen over mezelf:

En voor het eerst na ongeveer 570 dagelijkse blogs was zo’n dagelijkse blog ook een column voor het Urkerland.

De toon en onderwerpen van een column verschillen meestal met een blog; die elke ochtend in slechts een paar tellen moet ontstaan. Met een column slaap ik er vaak een paar nachtjes over en denk ik er dus wat langer over na. Dit keer viel het samen.

Statistieken

Ook maakte ik in augustus samen met ChatGPT een plugin voor mijn site, waarvan de output beschikbaar is op deze link. Hier vind je nu dus (dynamische) statistieken over de site. Met bijvoorbeeld een (recente/wisselende) top 10 en een tag cloud.

Ook heeft de oplettende bezoeker misschien gezien dat ik meerdere nieuwe logos/foto’s heb toegevoegd. Dat is dat ronde bolletje: links als je dit op een PC leest of rechtsboven (of helemaal onderaan) als je dit leest op een mobiel.

Dit logo is overigens ook de Home (terug) knop. Tip. Ik heb mensen wel eens horen klagen dat mijn site geen Home knop heeft. Dat is dit plaatje!

Dit plaatje

Misschien was het al eens opgevallen maar deze plaatjes wisselen dus willekeurig. Dat vind ik leuk.

Ben ik tevreden?

Die vraag wordt niet beantwoordt door bezoekersaantallen. Maar door:

  • Vond ik het leuk om te doen? (ja)
  • Ben ik tevreden over de zinnen die ik heb geschreven? (minder dan ik zou willen, maar dat is eigenlijk altijd zo).

    Maar, vooral door:
  • Heb ik wat (nieuws) geleerd over mezelf? (misschien minder dan ik zou willen)
  • Of: heb ik iemand anders iets kunnen bijbrengen van iets waar ik zelf enthousiast over ben?

Wel: de blogpost waar mensen me in augustus het meest over hebben benadert is die van juli over John Green. Dit bleek de perfecte podcast voor veel vakantiegangers cq. lezers van deze site ❤.

Dus, resumerend; over een aantal dingen ben ik minder tevreden dan ik zou willen. En er is natuurlijk maar één manier om daar iets aan te doen en dat is; blijven schrijven.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

  • Gerelateerde content per tag