in Dagelijks

Fouten

Bekend schrijver en futuroloog Kevin Kelly mag graag knutselen en dingen met zijn handen maken. Of dat nou een houtsnijwerk is of iets solderen of digitale tekeningen maken.

En Kelly praat ook graag met andere knutselaars over hun tools. En daar vertelde hij een keer een observatie die hij had gedaan (in dit geval over houtbewerken). Namelijk dat je bij houtbewerken niet alleen leert hoe technieken als etsen, frezen, veilen en meer kan gebruiken, maar vooral: hoe je verder kan gaan als je een foutje maakt.

Fouten horen erbij — door jezelf of doordat je op een knoest stuit — en je kan bij elk foutje wel naar een nieuw blok hout grijpen OF je leert om en met de fout te werken en van daaruit verder te gaan. Dat is bij houtbewerken minstens net zo belangrijk als kennis van de eerder genoemde technieken.

Dus je leert bij houtbewerken vooral hoe je je steeds kan aanpassen aan de situatie en hoe je verder kan gaan met je werk. Een vaardigheid die niet alleen bij houtbewerken handig is, zo lijkt me.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie