in Dagelijks

Gen Z over bloggen

Ik sprak gisteravond iemand van 15 op het filosofisch cafe. Normaal tref je daar geen 15-jarigen en al helemaal geen 15-jarigen die klassieke talen studeren en een brede interesse in oude Romeinen en nog oudere filosofen hebben. In mijn niet aflatende poging om meer mensen aan het bloggen te krijgen, beschreef ik aan hem wat er zo mooi is aan bloggen.

Maar hij keek me aan of ie water zag branden. Bloggen was toch immers iets ouderwets, iets dat mensen die iets te verkopen hebben doen, ja zelf iets smerigs of misschien zelf wel iets lachwekkends?

Het werd mij duidelijk dat dit niet de mening was van een individu van 15, maar dat er een hele generatie van 15-jarigen is die zo over bloggen denkt.

Shocking.

Hoe kan ik iemand vertellen dat bloggen als vorm van zelfexpressie één van de mooiste en belangrijkste bezigheden op het hele internet is?

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie