in Dagelijks

SCAB Cafe – Maak elke dag iets

Gisteravond mocht ik wat vertellen over deze blog, en over dingen maken in het algemeen. En dus over creativiteit en inspiratie (bestaat dat?).

Ik deed dit bij het maandelijkse SCAB Cafe, waar in een informele setting makers en andere creatievelingen worden uitgenodigd om iets te brengen, iets te delen. Een perfecte setting dus om het te hebben over dingen delen op het internet. Waarom, voor wie, en hoe doe ik dat? Daar ging het over.

Wat extra leuk was dat de andere spreker gister mijn neef was: die buiten Urk woont en die ik al een aantal jaren niet had gezien. Hij vertelde over zijn dichtkunsten. Bekijk die ook vooral zelf hier.

Presentatie

Ik had mijn verhaal omlijst met een aantal slides, en dat verhaal is eigenlijk een samenvatting van heel veel thema’s die ook steeds in bepaalde vormen terugkomen op mijn blog.

Over the War of Art, over David Foster Wallace, over schrijven, over wat ik op internet zet en wat ik in mijn dagboek schrijf (er is een verschil), over pottenbakken, over de kraan openzetten, over JA zeggen en meer. Allemaal met één boodschap: maak elke dag iets.

Ik vond het nog veel leuker om te doen dan ik had verwacht, en dat kwam met name door de vragen na de tijd. Ik hou van interactie met publiek, en gelukkig was het publiek niet te bang om na de tijd heel veel vragen te stellen. Het leuke is dat je brein dan op een andere manier wordt geactiveerd dan dat je iets staat te vertellen.

Het is zijn geheel gefilmd, waar ik blij mee ben, maar dat is (zo te zien) nog aan het uploaden naar YouTube. Maar daar kan de blog natuurlijk niet op wachten!

Hier de presentatie:

Audio

En hier de audio om mee te luisteren (het is wel in het Urkers):

Foto’s

Hier wat foto’s (dank aan de makers):

Tot mijn eigen verrassing en verbazing kwam ik er tijdens de presentatie achter dat ik geen enkele keer het adres van mijn website heb benoemd of in de presentatie had verwerkt. En toen ik dat hardop zei, noemde ik het adres alsnog niet…

Dus nu jij hier bent en dit leest, dat betekent dat je de site hebt gevonden!

Welkom. Wat ga jij vandaag maken?

Laat een reactie achter

Reactie

  1. Een radiocolumn over vakantie. Tijdens Visser en de Vries werd jouw optreden bij scabcafe ook nog even kort aangehaald 😉

Webmentions

  • Wat is volgens mij de specifieke verantwoordelijkheid van een manager? - Jan van den Berg 2 maart 2024

    […] SCAB Cafe – Maak elke dag iets Jan van den Berg […]

  • Zeg JA! Toch? - Jan van den Berg 2 maart 2024

    […] SCAB Cafe – Maak elke dag iets […]

    • Gerelateerde content per tag