in Dagelijks, Management

Wat is volgens mij de specifieke verantwoordelijkheid van een manager?

Ik ga binnenkort beginnen met een opleiding en ik moest daarvoor een intake formulier invullen.

Op dat formulier werd de bovenstaande vraag gesteld en het antwoord mocht ik in een klein HTML vakje proppen. Ik realiseerde me dat ik hier voor mezelf wel een heel helder idee over heb, maar daar nog nooit over heb geschreven.

Managen is mijn vak. Het is iets waar ik tijd in stop, veel mee bezig ben, veel over lees en denk, meerdere opleidingen over heb gevolgd en waar ik steeds beter in probeer te worden. Maar het is iets waar ik nog relatief weinig over heb geschreven.

Behalve in 2015, en ook toen kwam Drucker al even voorbij:

Peter Drucker — grondlegger van veel ideeën over management — is namelijk een centraal figuur in mijn denken over management. Mijn antwoord op de bovenstaande vraag is dan ook wat ik van Peter Drucker heb geleerd.

De taak van een manager is: making human strength productive.

Deze korte zin (vier woorden) van Drucker spreekt me op meerdere manieren aan. Want er zit veel in.

  • Het gaat over mensen. Dat is de kern, daar draait het om. Wanneer iemand vraagt wat ik doe, zeg ik ook altijd: ik werk met mensen.
  • De quote impliceert een aanwezige ‘strength’ in mensen, wat bij mijn levensvisie aansluit. Ik geloof dat iedereen ‘strenghts’ (lees: waarde) heeft. Het is aan de manager die te vinden en op een goeie manier te activeren en toe te passen.
  • De quote is helder in wat een bedrijf of groep mensen zou moeten nastreven: productief zijn. Niet lanterfanten. Een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling. Ik hou van die doelgerichtheid.
  • En als laatste gaat het over ‘maken’. En daar schrijf ik natuurlijk vaker over:

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie