in Dagelijks, Podcasts

Grunberg over durfinvesteerders

Ik luisterde dit weekend De Ongelooflijke Podcast aflevering: “#148 – SGP’ers, de asielcrisis en het failliet van het humanisme (met Arnon Grunberg en Stefan Paas)”.

Er zit veel in deze aflevering (net als de eerdere keren dat Grunberg aanschoof).

Zo wordt er in deze aflevering teruggeblikt op de fantastische serie artikelen die Grunberg over zijn SGP-stage maakte, en ook Urk komt kort nog een paar keer langs.

Maar er wordt ook per ongeluk een nieuw podcast format geopperd: “Grunberg bespreekt de Groten” (mijn titel). Zo kwam ‘De grootinquisiteur’ van Dostojevski eventjes langs met het idee om hier eens een volledige aflevering aan te wijden. Ik denk dat dit goed zou kunnen werken.

Maar er kwamen veel meer ideeën boven borrelen. Zo noemde Grunberg en passant dat hij van investeerders had begrepen dat een ‘goed’ bedrijf tot zo’n 20% overbodig personeel heeft rondlopen.

Het idee hierachter is: te veel efficiënte en optimalisatie is dodelijk voor innovatie. Het is zo’n idee dat een blogpost zou kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Reactie

Webmentions

  • De grootinquisiteur van Sevilla - Jan van den Berg

    […] Grunberg is gek op het verhaal ‘De grootinquisiteur van Sevilla’. Hij praat er over in podcasts en op Twitter. En dit weekend was het weer raak in zijn column in de […]