in Dagelijks

Het internet is groot

Dit is een publieke notitie aan mezelf: want ik vergeet steeds hoe groot het internet is.

Natuurlijk heeft iedereen — voor zover mogelijk — wel een beeld bij de on-waar-schijnlijke hoeveel content die elke minuut op YouTube (500 uur per minuut) of TikTok wordt gezet. Om dan nog maar te zwijgen over hoeveel jaren aan content er per seconde geconsumeerd wordt (en om helemaal nog maar te zwijgen over hoe dit technisch eigenlijk allemaal kan).

Maar YouTube bestaat al sinds 2006, dus dat is eigenlijk niet nieuw.

Waar ik op doel is wanneer je iets nieuws lanceert dat er dus ongeveer 5 miljard mensen zijn die dit kunnen zien of gebruiken.

En dat is wat ik steeds vergeet. Het internet is nog steeds een onverzadigbare plek.

Een paar voorbeelden:

  • Threads haalt binnen een week 100 miljoen gebruikers.
  • Gumroad is voor veel mensen een nog onbekende plek voor verkoop van digitale diensten maar hebben voor 750 miljoen dollar aan verkopen gedaan en zijn op weg naar de miljard.
  • Een site als Stats.fm heeft 10 miljoen gebruikers: dit is o.a. van een Hollandse jongen die nog thuis woont
  • Pieter Levels lanceert het ene na het ander bedrijf en realiseert tonnen omzet per maand. Zijn handboek over hoe hij dit doet is overigens ook al 18.000 keer verkocht. Waarmee het in Nederland direct bij de top 1% van best verkochte boeken zou horen, schat ik in. Het leuke is overigens dat alles wat hij doet ‘gewoon’ PHP en CSS en jQuery is.
  • Of zie al deze bedrijven (die hun inkomsten live delen) waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar die allemaal een publiek of klanten hebben.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, het punt is dit: als je iets maakt en een publiek of klanten zoekt is er geen betere tijd dan nu.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie