in Dagelijks

Hoe ik bijna werd opgelicht via Booking.com

Mijn vrouw vroeg gisteravond of ik even krap 2200 pond ? wou overmaken voor een tripje met vriendinnen naar London. Ze hadden een schitterend appartement gevonden via Booking.com en de vliegtickets waren al geboekt.

Het appartement was werkelijk fantastisch, direct naast de Tower Bridge. En, voor een prikje, want de helft van het bedrag was borg: best veel, maar gelukkig krijg je die terug! Ik moest zelf afgelopen mei in London bijna hetzelfde betalen voor 3 personen in plaats van 7. En wij zaten niet naast Tower Bridge.

?Red flag 1.

Je kon het appartement niet direct boeken via Booking.com, je moest namelijk eerst de eigenaar een reserveringsbericht sturen via de Booking.com site. Maar daar reageerde hij niet op. Heel gek. In de beschrijving van het appartement stond gelukkig wèl zijn WhatsApp nummer. Dat was zijn preferred manier van communiceren. Het contact met de eigenaar verliep de afgelopen week dus allemaal via WhatsApp. Niet via de mail en niet via de Booking.com site. Hij heette Crawford en op zijn WhatsApp profielfoto zag hij er uit als een krasse bejaarde met fietshelm en zonnebril (en ik zou zelf zeggen dat de auto in de verte op de achtergrond een Amerikaans nummerbord leek te hebben, maar ja dat zal ik misschien wel niet goed hebben gezien). Crawford communiceerde via WhatsApp en stuurde mijn vrouw o.a. een prachtig filmpje van een geweldig appartement.

?Red flag 2.

Na aandringen (en een paar dagen radiostilte van zijn kant) kwam er een betaal verzoek binnen op de mail. De mail zag er echt goed uit. Alsof die van Booking.com kwam.

Alleen had deze mail als afzender wel Booking.com maar was toch écht verstuurd vanaf het domein pay-special-booking.com. Ten minste als ik de SPF records in de headers van de mail mag geloven (mag ik dat? ja dat mag ik). Dit is een domein dat gehost wordt in de USA en pas sinds september bestaat en geregistreerd is via Namecheap.com.

Dus niet een domeinnaam die Booking.com gebruikt (?), die normaliter hosten in Duitsland (?), en die ook geen Namecheap gebruiken (?). En om het helemaal af te maken kwam de mail van een thuisverbinding en werd via een UK prive-maildienst verzonden, ook niet echt wat je verwacht van Booking.com (?).

????Red flag 3, 4, 5 en 6.

Schitterende mail en schitterend appartement
Dat is wel heel nieuw!
Ja, heel jammer van deze website jongens

In de mail zat een PDF met ietwat korrelig Booking.com logo — dat kon ik nog wel accepteren — maar de header was net niet correct uitgelijnd (had iemand hier zitten knippen en plakken?) en het telefoonnummer klopte niet.

Maar ja wie maalt daar om? Waar het om ging is of we even een bank transfer konden doen naar een bank in Litouwen!

????Red flag 7, 8, 9 en 10.

Hier heeft iemand op zitten kuren hoor

Jan heeft geen 2200 pond overgemaakt.

En mocht je nu denken: als jullie dit fantastische appartement niet willen, dan wil ik deze wel boeken, dan moet ik je teleurstellen: het appartement staat inmiddels niet meer op de Booking.com site.

Ik heb wel het WhatsApp nummer van ‘Crawford’ voor je.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie

  • Gerelateerde content per tag