in Dagelijks

Hoedjes, kapsels en tatoeages

Ik kwam deze tegen op de Appels en Peren Slack (ja die bestaat nog steeds!) het komt van James Clear die op dit idee was gebracht door Tim Ferriss. (Mooi hoe ideeën over het internet reizen, maar dat terzijde).

Het is te goed om niet te delen (vertaald):

Ik denk op drie manieren over beslissingen: hoedjes, kapsels en tatoeages.

De meeste beslissingen zijn als hoeden. Probeer er één en als het je niet bevalt, leg hem terug en probeer een andere. De kosten van een fout zijn laag, dus handel snel en probeer meerdere hoeden.

Sommige beslissingen zijn als kapsels. Je kunt een slechte repareren, maar het zal niet snel gaan en je kunt je een tijdje dwaas voelen. Maar: wees niet bang voor een slecht kapsel. Iets nieuws proberen is meestal een risico dat de moeite waard is om te nemen. Als het niet lukt, ben jij het volgend jaar weer vergeten en de rest van de wereld ook.

Een paar beslissingen zijn als tatoeages. Als je ze eenmaal hebt gemaakt, moet je ermee leven. Sommige fouten zijn onomkeerbaar. Misschien ga je even verder, maar wanneer je in de spiegel kijkt, word je weer aan die keuze herinnerd. Zelfs jaren later laat de beslissing sporen achter. Als je te maken hebt met een onomkeerbare keuze, handel dan langzaam en denk goed na.


Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie