in Dagelijks

Lezen is een geheim wapen

In een gesprek tussen Tyler Cowen en Charles C. Mann zei die laatste het volgende toen hem gevraagd werd naar zijn talenten.

MANN: Ik kan zitten en dingen lezen, mijn geheime wapen is dat ik kan lezen.

COWEN: Bedoel je dat je snel kunt lezen misschien?

MANN: Ik kan redelijk snel lezen en ben niet bang voor cijfers. Heel veel journalisten krijgen niet het plezier, de tijd of wat dan ook, om te lezen, en een nog groter percentage van hen is veel banger voor cijfers dan zou moeten. Ik ben opgevoed door mijn vader dat als je maar lang genoeg naar iets staart en genoeg vragen stelt, je er altijd achter kunt komen wat de essentie is.

Als je bereid bent de tijd ergens in stoppen en er lang genoeg mee stoeit dan kun je het meeste begrijpen.

Laat een reactie achter

Reactie