in Lowlands, Music

Lowlands 08: Dropkick Murphys & Korpiklaani

Hallo wakker worden! Zijn we der nog!? Na de funk, de duisterheid en Neerlands trots is het tijd voor wat feest muziek. Een band waar het zeker altijd feest is, zijn de Dropkick Murphys. Op Werchter 02 heb ik dit zelf aan den lijve ondervonden. Weer of geen weer, the DKM staan garant voor feest; daar zorgt de hondstrouwe schare meereizende fans sowieso voor. Met veel gevoel voor hun roots en folklore laten ze de doedelzakken en banjos rocken. Dat ze kunnen rocken bewijzen ze hier maar dat ze ook een andere kant hebben kan je hier horen. Maar dan nu: “I’m shipping up to Boston”.

Zoals gezegd gaat het op Lowlands niet altijd om goede muzieksmaak. Een optreden kan ook bijzonder zijn om een andere reden. De volgende band valt denk ik in die categorie, want ik ken ze verder alleen van YouTube: Korpiklaani. Ik weet er niks van maar met titels als “Beer, Beer” en “Happy Little Boozer” lijkt me dit een band waar mensen compleet stuk gaan. Die gaan we dus bekijken. Ook de bittere bizarheid van de volgende clip beloofd veel ‘goeds’. Folk Metal is gearriveerd zullen we maar zeggen.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie