in Lowlands, Music

Lowlands 08: the National + White Lies

Al bekomen van de incredible funk van MGMT? Ik nog niet; maar we moeten door. Ik heb namelijk het programma uitgebreid doorgenomen en er zijn toch zo’n 25 acts die ik zou willen zien. Om al deze acts nog op piks.nl te bespreken voor Lowlands wordt dus nog een klus. Maar maakt niet uit we zien wel waar het op uit loopt. Na het psychedelische kunststukje van MGMT is hettijd voor het serieuzere werk.

De eerste van de 2 bands die u nu voorgeschoteld krijgt is the National. Het is een band die al een tijdje aan de weg timmert, en al 4 albums uit heeft, maar nu pas de laatste 1,5 jaar gestaag de aandacht aan het opeisen is. Dit komt omdat het repertoire met het nieuwste album dan ook aangesterkt is met een paar nummers die staan als een huis. Een daarvan is “Mistaken for Strangers”. Aanpakken.

Ik hou niet van genres dus ik ga niet zeggen dat White Lies in hetzelfde genre als the National valt. Maar ik heb wel het idee dat ze zichzelf erg serieus nemen dus ik plak ze hier neer. Het is een nieuwe band; het eerste album en de eerste tour moeten nog beginnen. Maar ze worden nu al vergeleken met Echo & the Bunnyman and the Teardrop Explodes.  Dus dat is altijd mooi meegenomen. NB. E&TB komen ook in Nederland! Zonder verder omhaal is hier “Unfinished Business” van White Lies.

Ik wil hier wat over zeggen!

Reactie