in Dagelijks

Nu nu nu

Een tijdje terug kreeg ik een mail van Derek Sivers met de titel: How and why to make a /now page on your site.

Het gaat over:

1. Why a /now page helps.
2. https://nownownow.com/
3. If you have a personal website, why you should have a /now page.

Een NOW/NU pagina is dus een speciale pagina die vertelt aan je bezoekers wat je NU doet. Er zijn redenen om dat bij te houden.

De site nownownow.com is van Sivers en jij kan je NOW pagina er aanmelden. De site heeft op dit moment 2581 entries. Toen hij mailde waren het er 2300, dus er hebben toch al ruim 200 nieuw mensen hun site toegevoegd! De site bestaat al een tijdje maar nieuw is dat je er nu ook doorheen kan zoeken en dat je kan groeperen per land. Handig!

Zo kun je nu dus zien dat er 64 Nederlandse sites/blogs zijn die een NOW pagina hebben (en zich aangemeld hebben bij deze site). En dat vond ik verrassend.

Vooral omdat ik een groot deel van die sites nog niet kende. Sterker nog ik kende/volgde er maar vier!

De meerderheid van Nederlandse bloggers (op die site) is overigens grotendeels mannelijk. Geen verrassing natuurlijk, maar dat benadrukt nogmaals de noodzaak: er mag meer geblogd worden!

Ik heb zelf nog geen NOW pagina. En ik twijfel of ik het moet doen. Juist omdat ik geen tijdgebonden dingen probeer te delen. Maar ik vind het wel een heel leuk idee en ik ga die Nederlandse bloggers allemaal aanklikken om te kijken of er goeie sites tussen zitten om te volgen.

Side-note: was er maar een manier om een OPML file te downloaden en zo al deze NL sites in één keer in mijn RSS reader te zetten🤔

Update

Reactie van Derek:

Laat een reactie achter

Reactie

  1. Ik vind het idee heel grappig, maar als ik zo door die now/nu pagina’s klik blijken er heleboel eerder toen dan nu te zijn.

    Ik zie er voor mezelf vooralsnog geen meerwaarde in.